Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο καναδός πρωθυπουργός κάνει το Fox να αποσύρει λάθος στοιχείο για την επίθεση

Ο καναδός πρωθυπουργός κάνει το Fox να αποσύρει λάθος στοιχείο για την επίθεση

Για λανθασμένη πληροφόρηση από την πλευρά του αμερικανικού καναλιού Fox γύρω από την επίθεση σε τέμενος του Κεμπέκ διαμαρτυρήθηκε ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, οδηγώντας το κανάλι σε απόσυρση και αποκατάσταση. Το Fox είχε αναφέρει πως ο δράστης ήταν Μαροκινός, ενώ προηγουμένως η καναδική αστυνομία το είχε αποκλείσει και είχε καταλήξει πως δράστης ήταν ένας 27χρονος Γαλλοκαναδός.

Για λανθασμένη πληροφόρηση από την πλευρά του αμερικανικού καναλιού Fox γύρω από την επίθεση σε τέμενος του Κεμπέκ διαμαρτυρήθηκε ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, οδηγώντας το κανάλι σε απόσυρση και αποκατάσταση.

Το Fox είχε αναφέρει πως ο δράστης ήταν Μαροκινός, ενώ προηγουμένως η καναδική αστυνομία το είχε αποκλείσει και είχε καταλήξει πως δράστης ήταν ένας 27χρονος Γαλλοκαναδός.

Η επίθεση σε τέμενος του Κεμπέκ το βράδυ της Κυριακής είχε στοιχίσει τη ζωή σε έξι άτομα (δύο από τους τραυματίες βρίσκονται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση).

Η αστυνομία αρχικά είχε θέσει υπό κράτηση δύο άτομα. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχε καταλήξει πως ο ένας από αυτούς, ένας 27χρονος Γαλλοκαναδός, ήταν ο μοναδικός δράστης και είχε απαλλάξει τον δεύτερο, έναν μαροκινής καταγωγής κάτοικο του Κεμπέκ, διαπιστώνοντας πως ήταν απλός παριστάμενος. Συμφοιτητές και γνωστοί του 27χρονου Γαλλοκαναδού τον περιγράφουν ως ηχηρό υποστηρικτή ξενοφοβικών θέσεων.

Το απόγευμα της Δευτέρας ωστόσο, μετά τη σχετική αστυνομική διευκρίνιση, το αμερικανικό Fox μετέδωσε πως ο δράστης ήταν μαροκινής καταγωγής. Το ανέφερε σε tweet του, στο οποίο επίσης δεν υπήρχε αναφορά στον Γαλλοκαναδό.

Η επικεφαλής του γραφείου επικοινωνίας του καναδού πρωθυπουργού, η Κέιτ Πέρτσεϊς, ανέφερε στη διαμαρτυρία της στο Fox πως το «ψευδές και παραπλανητικό tweet» παρέμεινε αναρτημένο για ώρες αφού είχε ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Το κείμενο στο οποίο παρέπεμπε ο σύνδεσμος του tweet είχε μεν διορθωθεί, αναγνώρισε η Πέρτσεϊς, το ίδιο όμως το tweet συνέχιζε να είναι ενεργό και να επαναναρτάται.

Το Fox ανταποκρίθηκε γρήγορα στην υποβολή διαμαρτυρίας, ρίχνοντας το tweet και προχωρώντας σε αποκατάσταση.

«Το FoxNews.com αρχικά διόρθωσε την πληροφορία με tweet και με ανανέωση του σχετικού θέματος τη Δευτέρα. Τα προηγούμενα tweet έχουν πλέον διαγραφεί» ανέφερε η διοίκηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024