Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Live: Στην Ολομέλεια το πόρισμα για τα δάνεια των ΜΜΕ

Live: Στην Ολομέλεια το πόρισμα για τα δάνεια των ΜΜΕ

Μαραθώνια αναμένεται η συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, που ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, παρουσία πολιτικών αρχηγών. Παρακολουθήστε live τη συζήτηση στη Βουλή.

Μαραθώνια αναμένεται η συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, που ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, παρουσία πολιτικών αρχηγών.

Η συζήτηση

«Η ΝΔ δανείστηκε σύννομα και σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Δανείστηκε σύμφωνα με τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων των τραπεζών και τηρήθηκαν οι κανονιστικές πράξεις της ΤτΕ» δήλωσε, αναφερόμενος στα δάνεια της ΝΔ, ο εισηγητής του κόμματος,Νότης Μηταράκης. Επέκρινε με δριμύτητα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το «υποκριτικό πόρισμα που συνέταξαν» και κατήγγειλε ότι υπάρχει ζήτημα για την εφημερίδα «Η Αυγή» και το κτίριο της Κουμουνδούρου. Κυρίως όμως, ο εισηγητής της ΝΔ κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι υλοποίησαν έναν σχεδιασμό, με την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής, που στόχο είχε τον εκφοβισμό των τραπεζιτών για τον έλεγχο του πολιτικού και μιντιακού συστήματος.

Τα δάνεια της ΝΔ

«Αναγνωρίζουμε ότι λόγω απρόβλεπτης μεταβολής των συνθηκών έχει δημιουργηθεί πράγματι ζήτημα ληξιπρόθεσμων οφειλών, το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο νόμο 4304/14 που επέβαλε τον δραστικό περιορισμό της κρατικής επιχορήγησης και έβαλε όριο την εκχώρηση της χρηματοδότησης μόνο για ένα έτος. Γιατί ο Σαμαράς έβαλε τη χώρα πάνω από το κόμμα» είπε ο κ. Μηταράκης.

«Σήμερα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποπληρωμή του χρέους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις πρώτες ημέρες της προεδρίας του, κατέθεσε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης. Αύξησε κατά 50% τις εισφορές των βουλευτών, απαγόρευσε καταστατικά μελλοντικό δανεισμό του κόμματος, επέβαλε συνδρομή σε 450.000 μέλη και ξεκίνησε συστηματική εκστρατεία χρηματοδότησης, για λίγα από πολλούς» είπε ο κ. Μηταράκης και τόνισε ότι είναι προφανής η προσήλωση των τραπεζών στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κόμματος, στο ακέραιο.

Οι χρηματοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ

Ο εισηγητής της ΝΔ, αφού αρχικά κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι πρότειναν την εξεταστική για πολιτικούς σκοπούς, υπογράμμισε ότι το κόμμα του, συνεπές στην ανάγκη διαφάνειας στην πολιτική ζωή, ψήφισε την συγκρότηση εξεταστικής και προσέδωσε με αυτόν τον τρόπο στη διαδικασία αυξημένη νομιμοποίηση, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τήρησε την ίδια στάση όταν η ΝΔ είχε ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής για τις συνθήκες υπαγωγής στο καθεστώς των μνημονίων.

Ο Νότης Μηταράκης είπε ότι κατά την εννεάμηνη λειτουργία της εξεταστικής επιτροπής απεδείχθη ότι:

  • όλα τα κόμματα λάμβαναν χρηματοδοτήσεις από τις ίδιες τράπεζες, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, μοναδική εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.
  • στα ΜΜΕ δεν προέκυψε οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση για τη χορήγηση δανείων προς αυτά, ούτε προνομιακοί όροι. Αντιθέτως, η έκθεση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια στα ΜΜΕ, είναι από τις χαμηλότερες όπως προέκυψε από τα στοιχεία σε κλαδικό επίπεδο. Έτσι καταρρίπτεται η χρήση του όρου «θαλασσοδάνεια».
  • από την εξέταση των μαρτύρων στην εξεταστική, προέκυψε ότι η συμπεριφορά για τον δανεισμό επιχειρήσεων ΜΜΕ, δεν διέφερε από τη συμπεριφορά στον δανεισμό των άλλων επιχειρήσεων της χώρας. Συνεπώς δεν συνίσταται προνομιακή μεταχείριση, όπως ισχυρίζονται ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Αυγή και το κτίριο της Κουμουνδούρου

Ο κ. Μηταράκης έκανε εκτεταμένη αναφορά στην εφημερίδα «Η Αυγή» και το κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Είπε ειδικότερα, ότι στοιχειοθετούνται ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για τα οποία οφείλει απαντήσεις γιατί:

  • Προέκυψε ότι εκ των βασικών μετόχων της εφημερίδας «Αυγή», είναι εταιρεία, καταπίστευμα του εξωτερικού, της οποίας τον πραγματικό ιδιοκτήτη και κυρίως την προέλευση των χρημάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρνηθεί να αποκαλύψει.
  • Εξηγήσεις οφείλονται διότι η «Αυγή» ανήκει κατά πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ και άρα η χρηματοδότηση της Αυγής αποτελεί χρηματοδότηση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ από εταιρεία εξωτερικού, αγνώστου προελεύσεως.
  • Προέκυψε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, από το 2010, με επιστολή του προς την ΕΤΕ, όχι απλώς ζήτησε να δανειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά παράβαση των κανόνων τραπεζικού δανεισμού, αλλά αναγνώριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πληρούσε τα κριτήρια δανεισμού και ζήτησε δανειοδότηση υπέρ του κόμματος του.
  • Προέκυψε πως κατά το παρελθόν έχει γίνει κούρεμα του χρέους της «Αυγής» από τραπεζικό ίδρυμα, υπό αδιαφανείς διαδικασίες και ότι το δάνειο της ελληνικής Αριστεράς κουρεύτηκε σε ποσοστό 60%, ενώ ήταν ενυπόθηκο και οι τράπεζες είχαν εγγύηση το κτίριο της Κουμουνδούρου.
  • Προέκυψε ότι το κτίριο της Κουμουνδούρου περιήλθε στην κατοχή του ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο έωλο, χωρίς τίτλους μεταβίβασης και χωρίς να είναι γνωστό αν έχουν καταβληθεί οι φόροι που έπρεπε.
  • Προέκυψε ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει σε διπλή και τριπλή εκχώρηση της κρατικής χρηματοδότησης του ιδίου έτους.
  • Προέκυψε ότι σε περίπτωση εκλογών και σύμφωνα με τα ποσοστά που λαμβάνει σήμερα, θα είναι δυσχερής η κάλυψη των υποχρεώσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τη διαδικασία της εξεταστικής με στόχο τον εκφοβισμό των τραπεζιτών για τον έλεγχο του πολιτικού και μιντιακού τοπίο της χώρας» κατήγγειλε ο Νότης Μηταράκης.

Η διαδικασία

Η διαδικασία δεν προβλέπει ψηφοφορία και η ολοκλήρωση της συζήτησης τοποθετήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση κοντά στα μεσάνυχτα, εφόσον τηρηθούν οι προβλεπόμενοι χρόνοι των ομιλιών.

Υπέρ του πορίσματος τάχθηκαν 12 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά τάχθηκαν 8 βουλευτές από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και ΧΑ, ενώ δυο βουλευτές (Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων) δήλωσαν «παρόντες». Αποφασίστηκε να αποσταλεί το πόρισμα στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Τις προηγούμενες ημέρες δημιουργήθηκε πολιτικό θέμα από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Εξεταστικής βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος σε συνέντευξή του έκανε λόγο για «αόρατο χέρι», το οποίο πρόσθετε και αφαιρούσε αποσπάσματα στο πόρισμα της Επιτροπής.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κάλεσαν την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, με αφορμή όσα αναφέρει ο βουλευτής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξής: «Το σύνολο του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία τώρα έχει τον λόγο. Ούτε αόρατο χέρι υπάρχει, ούτε τίποτα μπορεί να μείνει κρυφό από τη δικαιοσύνη. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο!»

Στη διαπίστωση ότι το «τρίγωνο της διαπλοκής» υπάρχει αλλά είναι του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει το πόρισμα της ΝΔ, το οποίο κατατέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή.

«Η πλειοψηφία της Επιτροπής, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, απεφάνθη ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα για την τυχόν παράνομη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ. Και πράγματι πώς θα μπορούσε να κρίνει διαφορετικά, αφού ουδόλως και σε οποιοδήποτε επίπεδο προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην δανειοδότηση αυτή και ουδέν αποδεικτικό στοιχείο εισεφέρθη προς την κατεύθυνση αυτή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζεται στο κείμενο της αξιωματικής αντιπολίτευσης «το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής θα μπορούσε να είναι μία μόνο φράση: Δεν απεδείχθησαν ευθύνες πολιτικών προσώπων. Για όλα τα υπόλοιπα, για τυχόν παραβάσεις του τραπεζικού δικαίου, για παράνομες πράξεις των οργάνων των διοικήσεων των τραπεζών, αρμόδιος είναι ο Εισαγγελέας και η εποπτική αρχή».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε το δικό της πόρισμα, με το οποίο εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μια «επιτροπή που σχεδιάστηκε από την ίδια την κυβέρνηση με όλες τις προδιαγραφές ενός ‘λαϊκού δικαστηρίου’ και που παρ’ ολίγον μετατράπηκε σε ‘λάκκο των λεόντων’ για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

» Βγήκαν πολλά στην επιφάνεια: για κοινές πρακτικές δανειοδοτήσεων -όλων των προ του 2012 κοινοβουλευτικών κομμάτων- που σήμερα, όψιμα και παραπλανητικά βαπτίζονται “θαλασσοδάνεια”, για δάνεια προς ‘φίλια’ επιχειρηματικά συμφέροντα εν μέσω capital controls, για εφημερίδες -κομματικά όργανα, που τελούν υπό την προστασία του κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) έναντι των τραπεζών» αναφέρεται.

Πρόσκληση προς όσους «έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη για μια συντεταγμένη πολιτεία», να πράξουν το καθήκον τους και να αντιδράσουν εγκαίρως σε οποιαδήποτε εκτροπή επιχειρηθεί σε βάρος της χώρας, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμώντας πως θα υπάρξει δυστυχώς απόπειρα ώστε να επαναληφθεί «η φάρσα του 2015».

Απευθυνόμενος επίσης, προς την κυβερνητική πτέρυγα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε πως αυτή τη φορά «δεν μπορείτε να φλερτάρετε με δημοψήφισμα, αντισυνταγματικό και απαγορευμένο ως προς το θέμα του, που θα οδηγήσει σε βαθιά και ανυπέρβλητη οικονομική κρίση και εθνική καταστροφή, ούτε με εκλογές συγκρουσιακές γύρω από δήθεν διλήμματα για το εθνικό νόμισμα».

«Δεν θα επιτραπεί να έχουμε τέτοιου τύπου εξελίξεις. Και όλοι όσοι έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη για μια συντεταγμένη πολιτεία οφείλουν εγκαίρως να το πουν και να αντιδράσουν» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως «πάντως σύσσωμη η αντιπολίτευση θα αντιδράσει σε περίπτωση παρόμοιου εθνικού εκβιασμού και φάρσας».

Αφού κατέδειξε την κυβέρνηση ως υπεύθυνη «επικίνδυνων παιχνιδιών»- με αιχμή και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα- είπε πως αυτοί οι χειρισμοί θα μας οδηγήσουν όχι σε θεσμικές αθώες εθνικές εξελίξεις. «Ναι, η χώρα θέλει άλλη Βουλή με άλλους συσχετισμούς. Χωρίς εκλογές δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση. Δεν ματαιοπονώ. Αυτή είναι επιλογή της κυβέρνηση, η οποία όμως δεν θα είναι απλή, θα είναι συνδυασμένη με θεσμική κρίση, με ένταση. Με κάποιο τρόπο θα επαναληφθεί δυστυχώς ή θα γίνει απόπειρα να επαναληφθεί η φάρσα του 2015», ανέπτυξε την συλλογιστική του ο κ. Βενιζέλος.

Είπε ότι χρειαζόμαστε άλλη Βουλή και άλλη κυβέρνηση ευρύτατης εθνικής συνεργασίας, όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, στην οποία ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει αν το θέλει, χωρίς όμως να μπορεί αυτός να καθορίσει τις εξελίξεις αλλά και κανένα άλλο κόμμα μόνο του να μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις. Προσέθεσε πως ούτε η «ανιστόρητη» αυτοδυναμία της ΝΔ είναι λύση, «λύση είναι μόνον η συνεργασία όλων όσοι πρέπει να συνεργαστούν στο πλαίσιο της μόνης εθνικής στρατηγικής που έχει αποδειχθεί ότι αποδίδει αποτέλεσμα». Καθώς -όπως εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος- υπάρχει δυνατότητα ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης. «Μπορούμε να αποκτήσουμε δημοσιονομικό χώρο αναπνοής, αρκεί εμείς οι ίδιοι να ξέρουμε και με την προϋπόθεση να συνεννοηθούμε στην ορθή απεικόνιση του χρέους και να έχουμε διαμορφώσει ένα εθνικό διαπραγματευτικό πρόταγμα», εξήγησε συμπερασματικά.

Επιπλέον, ο Ευ. Βενιζέλος, εξέφρασε τον φόβο του ότι όπως έγινε «ενόψει της κωμικοτραγικής σύγκρουσης» του 2015 η κυβέρνηση συγκέντρωσε τα αποθεματικά, έτσι και τώρα θα συνδέσει το ζήτημα με τα χρήματα των ΝΠΔΔ που όμως αυτή τη φορά δεν θα πάνε στο κράτος αλλά για την ΕΚΤ και άλλους πιστωτές.

«Σας προειδοποιώ, μην σχεδιάζετε να σύρετε τη χώρα σε μια μακρά αναμονή που τρώει τις σάρκες της οικονομίας και του έθνους μέχρις ότου υπερβούμε τον κίνδυνο πιστωτικού γεγονότος τον Ιούνιο με χειρισμούς τέτοιου τύπου εις βάρος πλέον και των ασφαλιστικών ταμείων», απευθύνθηκε εκ νέου προς τα υπουργικά έδρανα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος, ζήτησε να υπάρξει επείγουσα νομοθετική ρύθμιση για εκείνα τα ΜΜΕ που έχουν «ιστορία, όνομα, αναγνώστες, συνεργάτες και εργαζόμενους», προς διασφάλιση των συμφερόντων των τελευταίων, απορρίπτοντας την «επιτροπεία, τύπου Μουλόπουλου» στον ΔΟΛ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ…πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι», ανέφερε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια ο Μάκης Βορίδης, που είπε ότι για το περίφημο τρίγωνο της διαπλοκής, ουδένα όνομα προέκυψε για πολιτική παρέμβαση στη λήψη δανείου. «Μόνο ένα όνομα υπάρχει. Θα έρθει σε λίγο να καθίσει εδώ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αυτός είναι ο οποίος εζήτησε παρανόμως να λάβει δάνειο για τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα το ζήτησε εγγράφως», είπε ο Μάκης Βορίδης και τόνισε: «Εν τη αφελεία του, εγγράφως παρακινούσε σε παράβαση. Δηλαδή, για την ηθική αυτουργία, ούτε θα κουραστεί κανείς να την αποδείξει. Πάει τρένο»!

Ο Μάκης Βορίδης προκάλεσε τον κ. Φάμελλο να απαντήσει «αν θα πρέπει και η ΝΔ να κάνει για τα δάνεια της ό,τι και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως καθολικός διάδοχος της ελληνικής Αριστεράς πέτυχε και κούρεψε το δάνειο κατά 60%».

Ταυτόχρονα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για την off shore που συμμετέχει στην «Αυγή», διότι «υπάρχει ψηφισμένη διάταξη, σύμφωνα με την οποία αποτελεί παράνομη πράξη η συμμετοχή βουλευτή σε off shore».

«Γιατί έχετε εσείς off shore ρε παιδιά στην Αυγή; Ποιος είναι ο ανθρωπάκος που είναι από πίσω; Αυτός ο ιδιοκτήτης αυτής της ρημάδας της off shore ποιος είναι; Και έρχεται ο υπεύθυνος της Αυγής και λέει δεν γνωρίζει; Τι δεν γνωρίζει; Και άμα αυτός είναι βαρώνος ναρκωτικών και σας έχει βάλει λεφτά στο μετοχικό, δεν σας νοιάζει;» είπε ο Μάκης Βορίδης, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ «ήταν η χειραγώγηση των ΜΜΕ, που μαζί με τον κομισάριο Μουλόπουλο, την εξεταστική και την προσπάθεια του κ. Παππά, επεδίωξε τη δημιουργία ενός μηχανισμού εκφοβισμού της ελευθερίας έκφρασης γνώμης της δημοκρατίας στα ΜΜΕ».

Την θέση ότι τελικά κατέρρευσε το αφήγημα του τριγώνου της διαπλοκής, διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, κατά τη συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ στην ολομέλεια της Βουλής. «Είχαμε μια πολυτελέστατη διαδικασία, προανακριτική ουσιαστικά. Εξετάστηκαν χιλιάδες έγγραφα και παρήλασαν δεκάδες μάρτυρες. Πολλές φορές η διαδικασία αυτή ήταν προσβλητική και πιεστική έναντι των μαρτύρων, το αποτέλεσμα ήταν πως η πλειοψηφία είπε πως όχι δεν διαπιστώθηκε παρέμβαση κανενός πολιτικού προσώπου, είτε για τα δάνεια των ΜΜΕ είτε για τα δάνεια των κομμάτων. Το μπελά σας, από τον έλεγχο θα τον βρείτε εσείς», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ όχι μόνο δεν πίεσε για να λάβει παράνομα δάνεια αλλά υπέστη καταπιεστική συμπεριφορά. Ενώ η ΑΤΕ είχε σχεδόν το σύνολο των δανείων, αποφάσισε μονομερώς και τετραπλασίασε τα επιτόκια. Ποιος δανειολήπτης θα δεχόταν να τετραπλασιαστούν τα επιτόκια δανεισμού; Εκείνη τη στιγμή που έπαιρνε η ΝΔ τα δάνεια, μπορούσε να τα αποπληρώσει σε 4 χρόνια. Νομιμοποιείστε εσείς που ζητήσατε δια του αρχηγού σας κατ΄εξαίρεση χορήγηση δανείων, πέρα από τους νόμους, δικαιούστε να μιλάτε εσείς;», είπε ο Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ και την εφημερίδα «η Αυγή».

«Κάποιος πήρε μετοχές της Αυγής, δεν είναι off shore εταιρεία. Αυτός που πήρε τις μετοχές χρησιμοποίησε μια καταπιστευματική εταιρεία της Κύπρου, σήμερα έρχεστε και λέτε ότι αυτή η εταιρεία τις πήρε. Αλλά λέτε ψέματα. Η εταιρεία τα πήρε για λογαριασμό κάποιου φυσικού ή νομικού προσώπου. Πείτε λοιπόν ποιο είναι το φυσικό και νομικό πρόσωπο. Ντρέπεστε; Ποιος είναι ο Ρωχάμης; Γιατί δεν λέτε; Δηλαδή θα μπορούσε να πάρει μετοχές της Αυγής ο οποιοσδήποτε; Είστε αφελείς; Όχι είστε επικίνδυνοι. Οφείλετε να πείτε ποιος κρύβεται πίσω από τις μετοχές της Αυγής», είπε ο Δημήτρης Σταμάτης.

«Υπάρχει διαπλοκή, την οποία εσείς αποκαλύψατε με τη συμπεριφορά σας. Είναι γνωστό ακόμη και στα μικρά παιδιά στην Ελλάδα ότι ο κ. Καλογρίτσας διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις μαζί σας και ότι κάνατε τα πάντα για πάρει κάποιο ΜΜΕ ο κ. Καλογρίτσας. Ότι ο κ. Καλογρίτσας, παρά τα χρέη που έχει, τις οφειλές, τα παραπτώματα και ποινικά αδικήματα με την εφορία, πήρε επί των ημερών σας περίπου 100.000.000 ευρώ. Αυτόν που προορίζατε εσείς να κάνει τηλεόραση ή να εκδώσει έντυπο. Και ασκήσατε πίεση σε μια τράπεζα περιφερειακή, την Αττικής για να δώσει δάνεια στον κ. Καλογρίτσα. Είστε απολογούμενοι και κατηγορούμενοι», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024