Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση στο Κεμπέκ: Ένας 27χρονος Γαλλοκαναδός συνελήφθη ως ύποπτος

Επίθεση στο Κεμπέκ: Ένας 27χρονος Γαλλοκαναδός συνελήφθη ως ύποπτος

Τον 27χρονο Αλεξάντερ Μπισονέ, έναν γαλλοκαναδό φοιτητή στο Κεμπέκ που στο περιβάλλον του είχε γίνει γνωστός για τις ξενοφοβικές του θέσεις, έχουν συλλάβει οι καναδικές αρχές για τη φονική ένοπλη επίθεση της Δευτέρας σε τέμενος. Η αστυνομία θεωρεί πως έδρασε μόνος του.

Τον 27χρονο Αλεξάντερ Μπισονέ, έναν γαλλοκαναδό φοιτητή στο Κεμπέκ που στο περιβάλλον του είχε γίνει γνωστός για τις ξενοφοβικές του θέσεις, έχουν συλλάβει οι καναδικές αρχές για τη φονική ένοπλη επίθεση της Δευτέρας σε τέμενος.

Η αστυνομία θεωρεί πως έδρασε μόνος του. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες ανθρωποκτονίας (έξι φορές) και απόπειρας ανθρωποκτονίας (πέντε φορές) και μετά την πρώτη του προσαγωγή ενώπιον δικαστή θα επιστρέψει στο εδώλιο στις 21 Φεβρουαρίου.

Η αστυνομία και η κυβέρνηση, διά στόματος του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, έχουν χαρακτηρίσει την επίθεση τρομοκρατική. Μέχρι στιγμής η αστυνομία επιφυλάσσεται για τα συγκεκριμένα επί του κινήτρου, περιοριζόμενη στο ότι αντιμετωπίζεται ως επίθεση «μοναχικού λύκου».

Ο Μπισονέ είναι φοιτητής κοινωνικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Λαβάλ και όπως μεταδίδει το Reuters ήταν γνωστός στο περιβάλλον του για ξενοφοβικές και ακροδεξιές θέσεις, όπως και για το «χαμηλό επίπεδο» κοινωνικότητάς του.

Οι αναφορές συμφοιτητών και γνωστών του στο Reuters επιβεβαιώνουν μεγάλο τμήμα της εικόνας που παρουσιάζει ο λογαριασμός του στο Facebook. Το περιβάλλον του αναφέρει πως είχε «μαχητικά» υποστηρίξει τη γαλλίδα Μαρίν Λεπέν αλλά και τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και αντι-φεμινιστικές θέσεις.

Μεταξύ πάντως των ετερόκλιτων στοιχείων στα οποία είχε δείξει ενδιαφέρον στο διαδικτυακό του προφίλ βρίσκονταν το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο, το αποσχιστικό καναδικό κόμμα Parti Quebecois, το αριστερό New Democratic Party και, από εκεί και έπειτα, από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις μέχρι το συγκρότημα Megadeath ή την Κέιτι Πέρι.

Όλοι με τους οποίους συνομίλησε το Reuters ωστόσο υπογραμμίζουν πως ήταν μοναχικός και, πέραν της στενής του σχέσης με το δίδυμό του αδελφό, είχε ελάχιστες εώς μηδανικές κοινωνικές επαφές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024