
Κομισιόν: Παραμένουμε δεσμευμένοι στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει «δεσμευμένη» για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρντ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Tύπου στις Βρυξέλλες.
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει «δεσμευμένη» για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρντ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Tύπου στις Βρυξέλλες.
«Εργαζόμαστε εντατικά με τις ελληνικές Αρχές και τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης» σημείωσε, προσθέτοντας ότι το Eurogroup της περασμένης εβδομάδας κατέγραψε τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, πάνω στα οποία συνεχίζονται οι συζητήσεις.
«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πάνω σε όλα αυτά» συμπλήρωσε η ίδια.
Κληθείσα να σχολιάσει την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος «εξαιρετικά μη βιώσιμο», η κ. Μπράιτχαρντ τόνισε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα» που έλαβε ο ESM.
«Η Ευρώπη έχει λάβει σαφείς δεσμεύσεις να στηρίξει την Ελλάδα με πρόσθετα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος, εφόσον κριθεί αναγκαίο και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις» επισήμανε.
Όπως συμπλήρωσε, η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν συμφωνήσει σε μία «φιλόδοξη» και «αξιόπιστη» ατζέντα μεταρρυθμίσεων, καθώς και σε μία αντίστοιχη δημοσιονομική πορεία κατά τη διάρκεια του προγράμματος και αυτό «αντικατοπτρίζει τις δεσμεύσεις», για την εφαρμογή των οποίων εργάζεται η Ελλάδα.
Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε την άποψη του ESM ότι ως εκ τούτου δεν υπάρχει «κανένας λόγος για κινδυνολογία γύρω από την αξιολόγηση της κατάστασης της οικονομίας ή του χρέους στην Ελλάδα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιαπωνία: Η τραγική ειρωνεία με το εμπορικό κέντρο Aeon – Ο σεισμός, η έκρηξη και το φονικό 2016
- Διέρρευσαν τηλέφωνα και email των Αντζελίνα Τζολί, Τζένιφερ Λόρενς και Ρόμπερτ Ντε Νίρο – Πώς έγινε;
- ‘Εσοδα ρεκόρ η Ρεάλ Μαδρίτης – Πάνω από 1,2 δισ. ευρώ στα ταμεία της
- Σύρος: Tα δραματικά δευτερόλεπτα πριν από τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι ερευνούν οι Αρχές
- Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι ιδρύουν νέο οικισμό – Κατεδαφίζονται σπίτια Παλαιστινίων και δεσμεύεται γη
- Champions League: Τα δεδομένα για Ολυμπιακό και ΑΕΚ στα πλέι οφ
