Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νissan Micra 2017: Ολική επαναφορά

Νissan Micra 2017: Ολική επαναφορά

Η μακροβιότερη πρόταση στη σύγχρονη ιστορία της Nissan επιστρέφει στη θέση που της αξίζει διεκδικώντας εκ νέου την κορυφή της κατηγορίας της.

Γιάννης Αδάναλης

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για επανάσταση -revolution αγγλιστί- συγκρίνοντας ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε στην Ευρώπη για την Ευρώπη με μια πρόταση που μετά βίας δικαιολογούσε την παρουσία της ακόμα και στη δοκιμαζόμενη, τα χρόνια της κρίσης, ελληνική αγορά.

Το Nissan Micra περνά αισίως στην πέμπτη κατά σειρά γενιά του, φροντίζοντας πρωτίστως να διαγράψει κάθε τι που θα μπορούσε να το συνδέσει με το πρόσφατο παρελθόν του. Η πλήρης μεταστροφή στον σχεδιαστικό προσανατολισμό του θαρρείς πως είναι μόνον η αρχή, η οποία ωστόσο δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί το ήμισυ του παντός.

Κάπως έτσι, λοιπόν, το Nissan Μicra απέκτησε ένα νέο σχεδιαστικό προφίλ. Αιχμηρό, άκρως δυναμικό και νεανικό, αντικαθιστώντας τις καμπύλες στις οποίες μας είχε συνηθίσει με ακμές που ξεκινούν από το μπροστινό τμήμα και καταλήγουν στο πίσω.

Καθοριστικής σημασίας είναι και η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων. Όχι μόνον γιατί επαναφέρει το αποκλειστικά πεντάθυρο hatchback στην καρδιά της κατηγορίας των επονομαζομένων supermini αλλά κυρίως γιατί ενισχύει την εντύπωση πως έχεις να κάνεις με μια απολύτως ολοκληρωμένη πρόταση.

Την ίδια ακριβώς αίσθηση άλλωστε αποκομίζεις και από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η ποιότητα της ιαπωνικής κατασκευής υπερβαίνει τα συνήθη επίπεδα της κατηγορίας, γεγονός που επιβεβαιώνουν τα αφρώδη υλικά του ταμπλό, το αψεγάδιαστο φινίρισμα, η απουσία τριγμών και η εξαιρετικά αποτελεσματική ηχομόνωση.

Στα πλουσιότερα επίπεδα εξοπλιστικά επίπεδα ο εξοπλισμός φαντάζει ικανός να καλύψει κάθε σύγχρονη απαίτηση σε επίπεδο άνεσης, ψυχαγωγίας και ασφάλειας, δίνοντας παράλληλα στον υποψήφιο αγοραστή του αυτοκινήτου την ευκαιρία να παραμετροποιήσει πλήρως τον διάκοσμο του θαλάμου επιβατών.

Αν στις εξοπλιστικές επιλογές που προσφέρει το εσωτερικό προσθέσει κανείς και αυτές του εξωτερικού τμήματος και το πλήθος των χρωματικών συνδυασμών, τότε οι δυνατότητες εξατομίκευσης του νέου Nissan Micra γίνονται πραγματικά ανεξάντλητες.

Δεν μπορείς να ισχυριστείς το ίδιο για τις μεταφορικές δυνατότητές του, ωστόσο, τα 300 λίτρα του χώρου αποσκευών αγγίζουν τα φυσικά όρια ενός αυτοκινήτου που παραμένει, έστω και οριακά, κάτω από τα τέσσερα μέτρα.

Μεγαλύτερη αξία από τα λιγότερο ή περισσότερο απαραίτητα στοιχεία του εξοπλισμού έχει δίχως καμία αμφιβολία ο τρόπος με τον οποίο το ιαπωνικό supermini αντιλαμβάνεται την παρουσία του στην άσφαλτο.

Βασισμένο στην πλατφόρμα που φιλοξενεί το Nissan Note, το Micra πέμπτης γενιάς είναι με διαφορά το καλύτερο αυτοκίνητο πόλης που μας έχει «δώσει» η ιαπωνική φίρμα μέχρι σήμερα. Χωρίς να θυσιάζει την άνεση ή την ευελιξία που ένα τετράτροχο αυτής της κλάσης οφείλει να προσφέρει, αποζημιώνει και με τον παραπάνω τον οδηγό που θα αναζητήσει εκτός πόλης τις πραγματικές δυνατότητες του πλαισίου του.

Οι κινητήρες αν μη τι άλλο το επιτρέπουν, είτε επιλέξεις τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα των 898 κ.εκ. που με τη βοήθεια ενός υπερσυμπιεστή καυσαερίων αποδίδει 90 ίππους και 140 Nm ροπής, είτε το αντίστοιχης ισχύος και επίσης υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκίνητο σύνολο του 1,5 λίτρου.

Η διάθεση του νέου Micra στην ελληνική αγορά αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου. Βάση της νεοσύστατης γκάμας του θα αποτελέσει ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 1,0 λίτρου απόδοσης 72 ίππων.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024