Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακιντζί: Θα βοηθήσει την Κύπρο ένας λογικός αριθμός Τούρκων στρατιωτών

Ακιντζί: Θα βοηθήσει την Κύπρο ένας λογικός αριθμός Τούρκων στρατιωτών

H τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί ένα σύστημα ασφάλειας και εγγυήσεων στην Κύπρο, με το οποίο να αισθάνεται ασφαλής μόνο η μία πλευρά, δήλωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. «Θα βοηθήσει την Κύπρο η παραμονή ενός λογικού αριθμού Τούρκων στρατιωτών» είπε, τονίζοντας ότι «η παρουσία στρατού συνδέεται με τη συμφωνία συμμαχίας, που θα συνομολογήσουν Ελλάδα, Τουρκία και Κυπριακή Δημοκρατία, με στόχο την ασφάλεια έναντι εξωτερικού κινδύνου».

H τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί ένα σύστημα ασφάλειας και εγγυήσεων στην Κύπρο, με το οποίο να αισθάνεται ασφαλής μόνο η μία πλευρά δήλωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, «η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία», είπε, «είναι ανοικτές να συζητήσουν προσαρμογή της δομής του 1960 στο 2017».

Σε συνέντευξη στο τουρκικό CNN, ο κ. Ακιντζί υποστήριξε, ωστόσο, ότι «θα βοηθήσει την Κύπρο η παραμονή ενός λογικού αριθμού Τούρκων στρατιωτών», λέγοντας ότι η παρουσία στρατού συνδέεται με τη συμφωνία συμμαχίας, που θα συνομολογήσουν Ελλάδα, Τουρκία και Κυπριακή Δημοκρατία, με στόχο την ασφάλεια έναντι εξωτερικού κινδύνου».

Για το περιουσιακό, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι σε περίπτωση λύσης θα δημιουργηθεί μια επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν με ίσο αριθμό Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και αν χρειαστεί και ξένοι ειδικοί.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι για να ισχύσουν οι χάρτες που έχουν υποβληθεί, πρέπει να έχουν συμφωνηθεί όλα τα άλλα ζητήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024