Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς ο Τραμπ κατάφερε να μην αναφερθεί στους Εβραίους στο μήνυμα για το Ολοκαύτωμα

Πώς ο Τραμπ κατάφερε να μην αναφερθεί στους Εβραίους στο μήνυμα για το Ολοκαύτωμα

Μέσα σε όλα που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από τις πρώτες ημέρες του Τραμπ στην ηγεσία -και το πιο πρόσφατο είναι το μπλόκο σε πρόσφυγες και ακόμη και κατόχους πράσινων κρατών από μουσουλμανικές χώρες- έχει προστεθεί ακόμη ένα: Η περίεργη παράλειψη του προέδρου να αναφερθεί στους Εβραίους στο... μήνυμά του για το Ολοκαύτωμα.

Μέσα σε όλα που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από τις πρώτες ημέρες του Τραμπ στην ηγεσία, και το πιο πρόσφατο είναι το μπλόκο σε πρόσφυγες και ακόμη και κατόχους πράσινων κρατών από μουσουλμανικές χώρες, έχει προστεθεί ακόμη ένα: Η περίεργη παράλειψη του προέδρου να αναφερθεί στους Εβραίους στο… μήνυμά του για το Ολοκαύτωμα.

Το πώς θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για το Ολοκαύτωμα χωρίς να μιλήσει για τους έξι εκατομμύρια δολοφονημένους Εβραίους είναι απορίας άξιο -αλλά, τελικά, τίποτε δεν είναι αδύνατο για το νέο πρόεδρο.

Το μήνυμα του Λευκού Οίκου για την 27η Ιανουαρίου είναι το εξής:

«Με βαριά καρδιά και σκοτεινιασμένο μυαλό τιμούμε τα θύματα, τους επιζώντες, τους ήρωες του Ολοκαυτώματος. Είναι αδύνατο να συλλάβει κανείς πλήρως την αθλιότητα και τον τρόμο που επέβαλε σε αθώους ανθρώπους ο τρόμος των ναζί.

»Γνωρίζουμε όμως πως στις σκοτεινότερες ώρες της ανθρωπότητας λάμπει δυνατότερα το φως. Καθώς θυμόμαστε όσους πέθαναν, είμαστε βαθιά ευγνώμονες σε όσους διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να σώσουν τους αθώους.

»Στο όνομα όσων χάθηκαν, δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα μέσα στις δυνατότητές μου κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας και της ζωής μου ώστε να διασφαλίσω πως ποτέ ξανά οι δυνάμεις του κακού δεν θα νικήσουν τις δυνάμεις του καλού. Μαζί, θα κάνουμε την αγάπη και την ανοχή κυρίαρχες σε όλο τον κόσμο».

Το ότι ο Τραμπ κάνει τουλάχιστον τον κόπο να μιλήσει συγκεκριμένα για ναζί δείχνοντας στους υπαίτιους όχι μόνο δεν αντισταθμίζει, αλλά ουσιαστικά εκθέτει ακόμη περισσότερο την γενικότητα με την οποία μιλά στα υπόλοιπα: «Αθώοι», γενικά, που, πάλι γενικά, «χάθηκαν».

Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από την ομάδα Anti Defamation League, ο επικεφαλής της οποίας ανέφερε πως η δήλωση του Λευκού Οίκoυ «προκαλεί σύγχυση και εξοργίζει».

Ενδεικτικά, ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα έκανε συγκεκριμένα λόγο στα μηνύματά του για την 27η Ιανουαρίου στους «έξι εκατομμύρια Εβραίους και τα εκατομμύρια άλλους που δολοφονήθηκαν από τους ναζί στο Ολοκαύτωμα» ενώ ο αμέσως προηγούμενος πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε πει (στην 60ή επέτειο απελευθέρωσης του Άουσβιτς) πως η ημέρα μνήμης είναι «προειδοποίηση να καταπολεμούμε τον αντισημιτισμό κάθε φορά που επανεμφανίζεται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024