Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας «Η Κλούβα»

Κερδίστε προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας «Η Κλούβα»

...

Το in.gr και η weirdwave σάς δίνουν την δυνατότητα να παρακολουθήσετε την ταινία «Η Κλούβα», την πρόταση της Αιγύπτου για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Παλλόμενη από ένταση, αριστοτεχνικά σκηνοθετημένη και βαθιά πολιτική, η κλειστοφοβική «Κλούβα» μεταφέρει τους θεατές στο Κάιρο, το καλοκαίρι του 2013 – δύο χρόνια μετά την Αιγυπτιακή Επανάσταση.

Στην αρχή της σειράς των γεγονότων που οδήγησαν στην ανατροπή του προέδρου Μόρσι, μια κλούβα της Αστυνομίας, μέσα στην οποία κρατούνται διαδηλωτές με εντελώς διαφορετικές πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, διασχίζει τις βίαιες διαδηλώσεις. Θα μπορέσουν οι κρατούμενοι να ξεπεράσουν τις διαφορές τους προκειμένου να επιβιώσουν;

Στο σκηνοθετικό του σημείωμα, ο Μοχάμεντ Ντιάμπ σημειώνει: «Η προηγούμενη ταινία μου, Κάιρο 678, κυκλοφόρησε στην Αίγυπτο μερικές εβδομάδες πριν την επανάσταση του 2011. Μόλις ξεκίνησε η επανάσταση, πήρα μέρος στο κίνημα και σύντομα ήθελα να κάνω μία ταινία για αυτά που συνέβαιναν. Αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια άλλαξαν τόσα πολλά που οποιαδήποτε ιδέα για ταινία ήταν απαγορευτική. Μετά τα γεγονότα του 2013, ο αδελφός μου Χάλεντ και εγώ αρχίσαμε να συζητάμε την ιδέα της Κλούβας, ως τον καλύτερο τρόπο για να μιλήσουμε για αυτά που συμβαίνουν στην Αίγυπτο. Παραδόξως, το μόνο σχετικό θέμα που μπορούσαμε να βρούμε για την επανάσταση είναι η αποτυχία της. Από το 2013 έως και σήμερα, οι αντίπαλες ομάδες παραμένουν οι ίδιες: οι επαναστάτες, η Μουσουλμανική Αδελφότητα και ο στρατός. Όλα τα γεγονότα της επανάστασης γίνονταν στους δρόμους και ήταν αδύνατο για κάποιον να μην εμπλακεί, ακόμα και αν πήγαινε απλά στη δουλειά του. Πολλοί άνθρωποι συλλαμβάνονταν τυχαία. Η ταινία δείχνει τι έγινε μετά την εκθρόνιση του Μόρσι, τις διαδηλώσεις που έβαλαν φωτιά στο Κάιρο και τις απώλειες που ακολούθησαν».

Η ταινία ήταν η ταινία έναρξης του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών.

Συμπληρώστε τη φόρμα
για να κερδίσετε μία από τις διπλές προσκλήσεις για την προβολή της ταινίας την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο Άστορ (Σταδίου 28, είσοδος από στοά Κοραή, ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο). Οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail.




* Η ταινία «Η Κλούβα» θα προβάλλεται από τις 2 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο Άστορ, σε διανομή weirdwave.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024