Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Η κοινωνία να αποφασίσει για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Θεοδωράκης: Η κοινωνία να αποφασίσει για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

«Κάντο όπως οι σοσιαλιστές στη Γαλλία» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στις διεργασίες στους κόλπους της Κεντροαριστεράς. Εκεί δεν φοβούνται τις κάλπες και η ηγεσία βγαίνει από την κοινωνία και όχι από συνέδρια και παζάρια κομματικών μηχανισμών, συμπλήρωσε.

Για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις με αιχμή την αξιολόγηση, αλλά και τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η Ελλάδα και ο λαός της είναι εκείνοι που πληρώνουν ακριβά τις αναβολές και τις καθυστερήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι η κυβέρνηση έχει πάθει εφηβικό παροξυσμό και ακολουθεί την τακτική «ποτέ μην κάνεις κάτι σήμερα αν μπορεί να το αναβάλεις για αύριο».

Και θύμισε ότι ο κ. Τσακαλώτος είχε πει ότι μέχρι αρχές Δεκέμβρη πρέπει να κλείσουμε την αξιολόγηση και τώρα φτάσαμε στον Φεβρουάριο χωρίς κανένας από την κυβέρνηση να έχει απολογηθεί γι’ αυτό».

Υπογράμμισε την ανάγκη να μην χαθεί η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, επισημαίνοντας ότι διαφορετικά το καλοκαίρι θα επιστρέψουμε στο σενάριο της χρεοκοπίας του 2015.

Κάλεσε δε τον κ. Τσίπρα να πει ποιους έντιμους συμβιβασμούς θέλει να κάνει και να μην καταλήξουμε πάλι να ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Θύμισε τα όσα έγιναν το καλοκαίρι του 15, την εκτόξευση της ανεργίας, το κλείσιμο των τραπεζών και όλα αυτά που τελικά στοίχισαν στην χώρα 86 δισ. ευρώ.

Ερωτώμενος για τις συζητήσεις που γίνονται στον χώρο του Κέντρου για τη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης ο Σταύρος Θεοδωράκης επέμεινε ότι όλα αυτά πρέπει να τα αποφασίσει η κοινωνία και όχι οι κομματικοί μηχανισμοί.

Και έφερε το παράδειγμα των Γάλλων: «Κάντο όπως οι σοσιαλιστές στη Γαλλία, όπου δεν φοβούνται τις κάλπες και η ηγεσία βγαίνει από την κοινωνία και όχι από συνέδρια και παζάρια κομματικών μηχανισμών».

Ερωτώμενος γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αποδεκτή η πρόταση για εκλογή ηγεσίας από την κοινωνία είπε ότι «κάποιοι προτιμούν να διατηρήσουν τις καρέκλες τους παρά να διακινδυνεύσουν μια ανοιχτή διαδικασία με πολλές υποψηφιότητες».

Για την ένταξη βουλευτών του Ποταμιού σε άλλα κόμματα είπε ότι όσοι έχουν αποχωρήσει δεν έχουν εκφράσει καμία πολιτική διαφωνία για κανένα θέμα αλλά φεύγουν γιατί θεωρούν ότι στα άλλα κόμματα μπορούν να έχουν ένα ευκολότερο μέλλον.

Τόνισε για άλλα μια φορά ότι ο ίδιος και το Ποτάμι θα συνεχίσει να προσπαθεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, επιμένοντας στις αρχές που δημιούργησαν το Ποτάμι.

«Εάν κάποιοι νιώθουν ανήσυχοι για το μέλλον τους, ώρα τους καλή» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024