Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τετ-α-τετ Αβραμόπουλου με δημάρχους του Αιγαίου

Τετ-α-τετ Αβραμόπουλου με δημάρχους του Αιγαίου

Τους δημάρχους των νησιών του Αιγαίου που σηκώνουν το βάρος των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία συναντά ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Οι δήμαρχοι Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου ζητούν επιτακτικά από την κυβέρνηση την αποσυμφόρηση των νησιών.

Τους δημάρχους των νησιών του Αιγαίου που σηκώνουν το βάρος των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία συναντά ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Οι δήμαρχοι Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου ζητούν επιτακτικά από την κυβέρνηση την αποσυμφόρηση των νησιών και τη μεταφορά τουλάχιστον 2.000 προσφύγων σε άλλες δομές στην ενδοχώρα.

«Ζητούμε να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας από ασυνόδευτα παιδιά, ευάλωτες ομάδες και κυρίως παραβατικούς. Οι παραβατικοί πρέπει να φύγουν άμεσα γιατί αποτελούν λόγο ανασφάλειας των κατοίκων» επισήμανε ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε εδώ για να ζητήσουμε χρήματα αλλά για να φτιάξουμε έναν πρακτικό οδικό χάρτη».

«Τα πράγματα δεν είναι καλά στα νησιά. Σηκώνουμε ένα βάρος που δεν μπορούν να το αντέξουν οι τοπικές κοινωνίες, έχουν ήδη λυγίσει» τόνισε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ενώ ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, προσέθεσε ότι «παραμένει εδώ και καιρό άλυτο ενα τεράστιο πρόβλημα. Και τις τοπικές κοινωνίες ταλαιπωρεί και στον τουρισμό έχει αντίκτυπο».

Ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς ζήτησε από την ΕΕ να στηρίξει τς τοπικές κοινωνίες καθώς και να υπάρξει «ένα σοβαρό κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα για τς ζημιές που έχουμε υποστεί στα νησιά».

Ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλλιας ζήτησε «συνεργασία και ειλικρινείς δεσμεύσεις για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή η αποσυμφόρηση των νησιών ενόψει της τουριστικής περιόδου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024