Μικρά drone που πωλούνται ως παιχνίδια αλλά έχουν τροποποιηθεί για να μεταφέρουν εκρηκτικά φαίνεται ότι χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

Φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ένας αμερικανός πρώην αξιωματικός δείχνουν ότι στα drone έχει προστεθεί ένας πλαστικός σωλήνας για τη μεταφορά εκρηκτικών, ενώ τα ηλεκτρονικά τους κυκλώματα έχουν τροποποιηθεί ώστε να δέχονται εντολές για την ρίψη του εκρηκτικού φορτίου.

Όπως αναφέρει το BBC, τις φωτογραφίες τράβηξε ο Μιτς Άτερμπακ, πρώην αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του Αμερικανικού στρατού, ο οποίος βρισκόταν στη χώρα με την ιδιότητα του δημοσιογράφου.

Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού είχε δηλώσει ότι μαχητές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους είχαν χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους όπλα στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τον έλεγχο της πόλης.

Στο παρελθόν, οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν χρησιμοποιήσει φθηνά drone προκειμένου να τραβήξουν βίντεο και φωτογραφίες για την ενσωμάτωσή τους σε προπαγανδιστικό υλικό καθώς και για εναέριες παρακολουθήσεις.

Πρόκειται για drone που πετούν μέχρι για 30 λεπτά και κοστίζουν λιγότερο από 1.000 ευρώ.

«Τα βλέπαμε καθημερινά. Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους» δήλωσε ο Άτερμπακ.

Πρόσθεσε πάντως ότι τα drone μπορούν να εξουδετερωθούν με μηχανήματα ηλεκτρομαγνητικής παρεμβολής, τα οποία μπλοκάρουν την επικοινωνία με τους χειριστές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο