Τόμσεν: Η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για τη μείωση της ανεργίας
H Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να επιστρέψει η ανεργία στα επίπεδα πριν από την κρίση, προέβλεψε ο επικεφαλής της Ευρώπης του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Anders Aslund, στο στο Atlantic Council της Ουάσιγκτον.
H Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να επιστρέψει η ανεργία στα επίπεδα πριν από την κρίση, προέβλεψε ο επικεφαλής της Ευρώπης του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι για την επίτευξη του ίδιου στόχου η Ιταλία για χρειαστεί 12 χρόνια, η Πορτογαλία μια δεκαετία και η Ισπανία.
Σε ερώτηση για τη λιτότητα, υποστήριξε ότι δεν είναι το πρόβλημα αυτό στην Ευρώπη, για να προσθέσει ότι έχει κάνει πολλή πρόοδο και σε μεταρρυθμίσεις και στην αρχιτεκτονική της και στην τραπεζική ένωση και στο τείχος προστασίας της.
Εξέφρασε, ωστόσο, την εκτίμηση ότι χρειάζεται διευκολυντική νομισματική πολιτική, αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που έχουν κάποιες χώρες, ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, κάποιες δημοσιονομικές δαπάνες στο πρότυπο του σχεδίου του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ και πάνω από όλα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Frontex: Ο αριθμός των παράτυπων εισόδων στην ΕΕ μειώθηκε κατά 52% τους δύο πρώτους μήνες του 2026
- Μεντιλίμπαρ: «Θα δώσουμε μεγάλες μάχες, ενωμένοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος»
- Ο Γιώργος Λάνθιμος βρέθηκε στα Σχολεία Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα – Όχι στο στίγμα, ναι στην έκφραση
- Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει τις επιλογές της για ανάπτυξη ναρκαλιευτικών στον Κόλπο
- ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο ένοπλος, δύο τραυματίες
- Νίκος Ζήσης: «Δεν υπήρχαν εγωισμοί στην Εθνική του 2005 – Γι’ αυτό κερδίζαμε» (vid)
