Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπανάτσιου: Η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Παπανάτσιου: Η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Ψηφίστηκε το απόγευμα από την ολομέλεια, το νομοσχέδιο «υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις».

Ψηφίστηκε το απόγευμα από την ολομέλεια, το νομοσχέδιο «υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις».

Με το νέο νομικό πλαίσιο επανακαθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση επαγγελματικής άδειας σε ορκωτούς ελεγκτές λογιστές και σε λογιστικές εταιρείες, οι όροι εγγραφής τους στο δημόσιο μητρώο, οι κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας που εξασφαλίζουν την ανεξαρτησία, την αντικειμενικότητα, την εμπιστευτικότητα, αλλά και το επαγγελματικό απόρρητο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Επίσης, καθορίζονται τα ελεγκτικά πρότυπα και ανατίθεται αποκλειστικά στην ΕΛΤΕ η γενικότερη εποπτεία του συστήματος δημόσιας εποπτείας του ελεγκτικού επαγγέλματος. Η εποπτεία ενισχύεται με την ανάθεση αρμοδιοτήτων διενέργειας ερευνών και επιβολής κυρώσεων, όποτε εντοπίζονται παραβάσεις.

Με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για την εφαρμογή υποχρεωτικών ελέγχων στις οικονομικές καταστάσεις των οντοτήτων δημοσίου ενδιαφέροντος και περιγράφεται το θεσμικό πλαίσιο της Επιτροπής Ελέγχου, την οποία υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτει κάθε οντότητα δημοσίου συμφέροντος.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε, στο επίκεντρο της κοινοβουλευτικής κριτικής τέθηκε και η πορεία της αξιολόγησης.

«Eίμαστε η πρώτη κυβέρνηση που έπιασε τους στόχους και τους ξεπέρασε κιόλας», είπε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και επισήμανε ότι «χωρίς πανηγυρισμούς», πρέπει τα πράγματα να λέγονται με το όνομα τους, καθώς, παρά την κινδυνολογία της αντιπολίτευσης, σημειώνεται αύξηση της απασχόλησης κατά 232.000 άτομα, από το πρώτο τρίμηνο του 2015 έως το τρίτο τρίμηνο του 2016 και μια πτώση της ανεργίας κατά 4%.

Αναφερόμενη στην πορεία της αξιολόγησης, είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και μάλιστα προσπαθεί ούτως ώστε το κλείσιμο να γίνει το ταχύτερο δυνατό.

«Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Όλοι οι εμπλεκόμενοι παίκτες επιθυμούν μια λύση. Το κλείσιμο της αξιολόγησης θα γίνει χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων. Αυτό που ακόμα, όμως, δεν έχουμε δει, είναι η υποστήριξη της αντιπολίτευσης στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης. Κάθε φορά, όταν πλησιάζουμε στη συμφωνία, η αντιπολίτευση δημιουργεί μια αίσθηση δράματος. Η Νέα Δημοκρατία ζητάει εκλογές. Σήμερα ακούσαμε καινούριο νέο. Θέλει να μας πει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη εάν θέλει και αυτή εκλογές ή είναι μόνο προσωπική άποψη του κ. Λοβέρδου», είπε η κ. Παπανάτσιου, λίγο μετά την παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου που είχε καλέσει την κυβέρνηση να φύγει. Είπε ακόμη ότι δεν θα υπάρξει καμιά νομοθέτηση νέων μέτρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024