Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Χάναμε τη συγκέντρωσή μας»

Σφαιρόπουλος: «Χάναμε τη συγκέντρωσή μας»

Στη μεγάλη επιθυμία των παικτών του για πρόκριση, η οποία λειτούργησε αρνητικά, στάθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας και την απώλεια διεκδίκησης του πρώτου τίτλου της χρονιάς. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» τόνισε ότι η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα ήταν αυτή που δεν τους επέτρεψε την ανατροπή, ενώ κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι: «υπάρχουν άλλοι δύο τίτλοι μπροστά μας και πρέπει να συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι».

Στη μεγάλη επιθυμία των παικτών του για πρόκριση, η οποία λειτούργησε αρνητικά, στάθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας και την απώλεια διεκδίκησης του πρώτου τίτλου της χρονιάς.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» τόνισε ότι η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα ήταν αυτή που δεν τους επέτρεψε την ανατροπή, ενώ κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι: «υπάρχουν άλλοι δύο τίτλοι μπροστά μας και πρέπει να συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι».

«Πιστεύω ότι επειδή θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι αντιδράσαμε αρνητικά και δεν είχαμε το απαραίτητο καθαρό μυαλό που έπρεπε να δείξουμε», είπε αρχικά ο Σφαιρόπουλος και συνέχισε: «Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνά μας ήταν αρκετά καλή, αλλά στην επίθεση δεν λειτουγήσαμε σωστα, δεν διαβάσαμε το παιχνίδι, δεν εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας.

Ήμασταν νευρικοί, θέλαμε το εύκολο καλάθι χωρίς να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις και όλη αυτή η νευρικότητα που είχαμε μας κράτησε χαμηλα στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να παίξουμε πιο ομαδικά, με καλύτερα σκριν και βελτιωμένη κυκλοφορία της μπάλας. Πάλι ήμασταν νευρικοί όμως και όσο περνούσε η ώρα χάναμε την συγκέντρωση και στην άμυνα.

Η άμυνα είναι συνήθως αυτή που μας κρατάει στα παιχνίδια, αλλά επειδή κάναμε κάποια λάθη στην επίθεση απογοητευτήκαμε αμυντικά. Ο Παναθηναϊκός έβαλε κάποια εύκολα καλάθια λόγω αυτού, αλλά και κάποια σουτ πάνω σε άμυνα και μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε παρά την προσπάθεια που κάναμε. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό.

Εμείς είμαστε στεναχωρημένοι που χάθηκε ένας τίλος, αλλά υπάρχουν άλλοι δύο τίτλοι μπροστά μας και πρέπει να συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι για τους άλλους δύο στόχους».

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μάντζαρης δήλωσε: «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Ξέραμε ότι θα ήταν διαφορετικό παιχνίδι και ότι θα έρθει πιο συγκεντρωμένος ο Παναθηναϊκός. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν σχετικά καλοί, ειδικά στην άμυνα. Δε μπορέσαμε όμως να τρέξουμε και να πάρουμε διαφορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός έβαλε κάποια μεγάλα σουτ, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στην άμυνα και για αυτό ήρθε αυτή η ήττα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024