Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ύπατη Αρμοστεία: Τρομερή η κατάσταση με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Ύπατη Αρμοστεία: Τρομερή η κατάσταση με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Συναγερμό για την κατάσταση των προσφύγων στην Ευρώπη εν μέσω χειμώνα σημαίνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Πεθαίνουν από το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη και οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα προκειμένου να τους βοηθήσουν αντί να τους απωθούν από τα σύνορα και να τους υποβάλλουν σε βία και κατασχέσεις, αναφέρει. «Τρομερή η κατάσταση στην Ελλάδα» υπογραμμίζει.
 

Συναγερμό για την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα εν μέσω χειμώνα σημαίνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τρομερή» ανέφερε η Σάρα Κρόου, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά, UNICEF, σε τακτική συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Η εκπρόσωπος της UNHCR Σεσίλ Πουιγί είπε ότι περίπου 1.000 άνθρωποι βρίσκονται σε μη θερμαινόμενα αντίσκηνα και υπνωτήρια στην Ελλάδα, ζητώντας τη μεταφορά τους σε καλύτερα καταφύγια στην ηπειρωτική χώρα.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ανέφερε ότι πρόσφυγες και μετανάστες πεθαίνουν από το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη και οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα προκειμένου να τους βοηθήσουν αντί να τους απωθούν από τα σύνορα και να τους υποβάλλουν σε βία και κατασχέσεις.

«Πρόκειται για τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών και όχι για γραφειοκρατία και για την τήρηση γραφειοκρατικών διευθετήσεων» δήλωσε η Σάρα Κρόου.

Ο Τζόελ Μίλμαν, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ΔΟΜ), δήλωσε πως οι μεταναστευτικές κινήσεις στη Μεσόγειο «ξεκίνησαν δυνατά» το 2017 και ο απολογισμός των θανάτων φέτος έχει φθάσει ήδη τους 27.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024