Ύπατη Αρμοστεία: Τρομερή η κατάσταση με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα
Συναγερμό για την κατάσταση των προσφύγων στην Ευρώπη εν μέσω χειμώνα σημαίνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Πεθαίνουν από το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη και οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα προκειμένου να τους βοηθήσουν αντί να τους απωθούν από τα σύνορα και να τους υποβάλλουν σε βία και κατασχέσεις, αναφέρει. «Τρομερή η κατάσταση στην Ελλάδα» υπογραμμίζει.
Συναγερμό για την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα εν μέσω χειμώνα σημαίνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τρομερή» ανέφερε η Σάρα Κρόου, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά, UNICEF, σε τακτική συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.
Η εκπρόσωπος της UNHCR Σεσίλ Πουιγί είπε ότι περίπου 1.000 άνθρωποι βρίσκονται σε μη θερμαινόμενα αντίσκηνα και υπνωτήρια στην Ελλάδα, ζητώντας τη μεταφορά τους σε καλύτερα καταφύγια στην ηπειρωτική χώρα.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ανέφερε ότι πρόσφυγες και μετανάστες πεθαίνουν από το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη και οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα προκειμένου να τους βοηθήσουν αντί να τους απωθούν από τα σύνορα και να τους υποβάλλουν σε βία και κατασχέσεις.
«Πρόκειται για τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών και όχι για γραφειοκρατία και για την τήρηση γραφειοκρατικών διευθετήσεων» δήλωσε η Σάρα Κρόου.
Ο Τζόελ Μίλμαν, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ΔΟΜ), δήλωσε πως οι μεταναστευτικές κινήσεις στη Μεσόγειο «ξεκίνησαν δυνατά» το 2017 και ο απολογισμός των θανάτων φέτος έχει φθάσει ήδη τους 27.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων