
Στο Ελ Σαλβαδόρ πέρασε ένα 24ωρο χωρίς να αναφερθεί δολοφονία
Κατά μέσο όρο σημειώνονται 10 δολοφονίες την ημέρα στο Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία του ΟΗΕ, μετατρέποντας τη χώρα σε μια από τις πλέον βίαιες του πλανήτη. Όμως την Τετάρτη βγήκε είδηση: δεν καταγράφηκε ούτε ένα περιστατικό.
Κατά μέσο όρο σημειώνονται 10 δολοφονίες την ημέρα στο Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία του ΟΗΕ, μετατρέποντας τη χώρα σε μια από τις πλέον βίαιες του πλανήτη.
Όμως την Τετάρτη βγήκε είδηση: δεν καταγράφηκε ούτε ένα περιστατικό, γεγονός που ούτε η Αστυνομία ήταν σε θέση να εξηγήσει.
Στη χώρα δρουν αντίπαλες συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά ή εμπλέκονται σε εμπόριο λευκής σαρκός. Τα μέλη τους ξεχωρίζουν από τα τατουάζ που φέρουν στο σώμα. Aντίστοιχες συμμορίες δρουν και σε άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι ομάδες αυτές γεννήθηκαν στο Λος Αντζελες τη δεκαετία του 1980. Εκεί είχαν καταφύγει πολλοί από τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, λόγω των εμφυλίων συγκρούσεων.
Όταν όμως οι πόλεμοι τελείωσαν, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ακολούθησαν μαζικές απελάσεις-επιστροφές στην Κεντρική Αμερική, όπου μεταφέρθηκε και η «κουλτούρα» των συμμοριών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Νέα εντολή εκκένωσης από τις IDF – Ξεπέρασαν τις 3.000 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις
- Ριζική μεταμόρφωση του αστικού ιστού της Αμαλιάδας πέριξ του σταθμού του ΟΣΕ
- ΔΕΗ FIBER: Το ίντερνετ από τη ΔΕΗ τώρα και με Σταθερό Τηλέφωνο
- Νέα Αριστερά: Η 19η Μαΐου είναι μέρα μνήμης, τιμής και ιστορικής ευθύνης για τη Γενοκτονία των Ποντίων
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών ζητάει ισχυρή πολιτική συνοχής
- Πάτρα: Συγκλονίζει η γυναίκα που δέχτηκε άγρια επίθεση – «Έχω κατάγματα και μώλωπες»


