Η ελληνική οικονομία θα σημειώσει ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης το 2017 και 2018, εκτιμά ο οίκος Moody’s σε έκθεσή του, με τίτλο: «Προοπτικές για το αξιόχρεο των χωρών της Ευρωζώνης: Σταθερές προοπτικές εν μέσω υποτονικής ανάπτυξης και αυξανόμενου πολιτικού κινδύνου».

Ο Moody’s αναμένει ότι η Ευρωζώνη ως σύνολο θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,3% το 2017 και το 2018, αλλά με διαφορές στους ρυθμούς ανάπτυξης των χωρών της.

«Ορισμένες μικρότερες χώρες -όπως η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα και η Σλοβακία- είναι πιθανόν να σημειώσουν ισχυρότερη ανάπτυξη, πάνω από 3% και τα δύο έτη.

» Άλλες, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Σλοβενία θα αναπτυχθούν με χαμηλότερο ρυθμό, αλλά υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης – Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία – θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται με ρυθμούς αρκετά κάτω από το 2% και τα δύο έτη» σημειώνει η έκθεση.

«Οι προοπτικές μας για το αξιόχρεο των χωρών της Ευρωζώνης το 2017 είναι σταθερές συνολικά», δήλωσε η Σάρα Κάρλσον, αντιπρόεδρος του Moody’s και εκ των συγγραφέων της έκθεσης, προσθέτοντας:

«Η δυναμική της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το 2017-18 θα είναι σε γενικές γραμμές ουδέτερη αναφορικά με το αξιόχρεο και οι δείκτες του χρέους έχουν σταματήσει να επιδεινώνονται για τις περισσότερες, αλλά όχι όλες, τις χώρες της Ευρωζώνης.

» Ωστόσο, η αύξηση του πολιτικού κινδύνου και του κινδύνου για τις πολιτικές σε ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης θα μπορούσε να υπονομεύσει τις συνεχιζόμενες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ