Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG GT C Coupe Edition 50: Νομοτελειακά ισχυρή

Mercedes-AMG GT C Coupe Edition 50: Νομοτελειακά ισχυρή

Πιστή στις υποσχέσεις της η γερμανική φίρμα συμπληρώνει την γκάμα του εμβληματικού σπορ μοντέλου της με την ισχυρότερη coupe έκδοση η οποία σηματοδοτείται από το γράμμα C, αναγγέλλοντας παράλληλα μια σειρά βελτιώσεων που περιλαμβάνουν και αύξηση ισχύος για τις AMG GT και GT S.


Ξαναπιάνοντας το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει στην διεθνή έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας το φθινόπωρο του 2016, η γερμανική φίρμα αποκάλυψε επιλέγοντας την έκθεση του Detroit, την coupe εκδοχή του νέου μέλους της γκάμας των AMG GT με τα διακριτικά C.

Όπως και η Mercedes-AMG GT C Roadster, η Coupe επωφελείται από μια ακόμα ισχυρότερη εκδοχή του V8 biturbo κινητήρα των 4,0 λίτρων η οποία φτάνει τους 557 ίππους και τα 680 Nm ροπής.

Εκτός από την αύξηση ισχύος που της εγγυάται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, δηλαδή σε χρόνο μικρότερο από την AMG GT S Coupe, κατατάσσοντας την AMG GT C Coupe, από πλευράς ισχύος, ανάμεσα στην AMG GT S Coupe και την κορυφαία R, η νέα έκδοση διαθέτει και ορισμένα επιπλέον στοιχεία με προέλευση την R.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετραδιεύθυνσης καθώς μεγαλύτερα μετατρόχια στον πίσω άξονα καθώς και μια αναβαθμισμένη εκδοχή του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων ενώ την εικόνα συμπληρώνουν η ανάρτηση AMG Ride Control με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και πρόγραμμα Race καθώς και το σύστημα εξαγωγής AMG Performance Exhaust το οποίο εγγυάται ήχο ανάλογο των μεγεθών επιδόσεων του επιβλητικού roadster.

Αρχικά, η συγκεκριμένη έκδοση θα διατεθεί εν είδει περιορισμένης και επετειακής έκδοσης σηματοδοτώντας τα 50 χρόνια εκδόσεων επιδόσεων από το Affalterbach και επωφελούμενη από κάποια επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού τόσο σε αισθητικό όσο και σε εξοπλιστικό επίπεδο τα οποία θα υπογραμμίζουν την ιδιαιτερότητά της.

Παράλληλα με την AMG GT C Coupe, η γερμανική φίρμα αποκάλυψε από το Detroit την αναβαθμισμένη εκδοχή των AMG GT και GT S οι οποίες επωφελούνται πλέον από περισσότερη ισχύ αλλά και από ορισμένα επιπλέον στοιχεία τα οποία προέρχονται από την κορυφή της γκάμας και την έκδοση AMG GT R.

Έτσι, αμφότερες οι εκδόσεις του γερμανικού μοντέλου επωφελούνται επίσης από το ενεργό σύστημα εισαγωγής αέρα με προέλευση την GT R το οποίο μεταβάλλει σε μεγαλύτερο ή σε μικρότερο βαθμό την εισαγωγή αέρα αναλόγως με το στυλ οδήγησης.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση της ισχύος του κινητήρα, πλέον η ισχύς του biturbo V8 των 4,0 λίτρων στην περίπτωση των AMG GT και GT S αυξάνεται κατά 14 και 12 ίππους σε 476 και 522 ίππους, αντίστοιχα

auto.in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024