Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi Q8 Concept: Οι coupe SUV plug-in υβριδικές όψεις του μέλλοντος

Audi Q8 Concept: Οι coupe SUV plug-in υβριδικές όψεις του μέλλοντος

Η νέα κορυφή της SUV γκάμας της Audi δίνει το στίγμα της από την έκθεση του Detroit με την μορφή ενός coupe SUV με plug-in υβριδικό σύνολο και αισθητικές επιρροές από το εμβληματικό quattro της δεκαετίας του ’80.


Πιστή στην υπόσχεσή της, η γερμανική φίρμα αποκάλυψε από το “floor” της αμερικανικής έκθεσης στο Detroit, υπό την μορφή πρωτοτύπου, το όραμα της για ένα μεγάλου μεγέθους coupe SUV το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα «δώσει» μια αντίστοιχη, αλλά πιο «προσγειωμένη» έκδοση παραγωγής εντός του 2018.

Σε ό,τι αφορά το πρωτότυπο που πραγματοποιεί την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Detroit, εκτός από την προφανή σχεδιαστική πρόθεση συγκερασμού του σπορ δυναμισμού που επιφέρει η επιλογή μιας coupe λογικής οροφής και της κλασικής πρακτικότητας ενός SUV η οποία στοιχειοθετείται από το μεταξόνιο 3,0 μέτρων, αξίζει να σημειωθεί ότι η λίγο αλλόκοτη αισθητική αποτελεί μια προβολή στο μέλλον και την SUV κατηγορία του εμβληματικού Audi Quattro της δεκαετίας του ’80.

Το εσωτερικό του Q8 concept, παρά το status του πρωτότυπου ακολουθεί μια ιδιαίτερα προσγειωμένη τεχνολογική λογική όπου βέβαια οι οθόνες –ψηφιακές και αφής- αντικαθιστούν κάθε είδους φυσικού διακόπτη και επεκτείνονται και στα πίσω καθίσματα του τετραθέσιου θαλάμου επιβατών.

Εξίσου προσγειωμένη θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς και την επιλογή του μηχανικού συνόλου το οποίο ανήκει στο είδος των plug-in υβριδικών και αποτελείται από ένα turbo κινητήρα βενζίνης 3,0 λίτρων και ηλεκτρικό μοτέρ σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η συνδυαστική απόδοση του συνόλου διαμορφώνεται σε 443 ίππους (330 kW) και 700 Nm δίνοντας τη δυνατότητα στο Q8 να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η μέση κατανάλωση καυσίμου δεν ξεπερνά τα 2,3 λίτρα/100 χλμ.

Όπως εύκολα θα υπέθετε κανείς τις προδιαγραφές του μηχανικού συνόλου του γερμανικού πρωτότυπου SUV συμπληρώνει η παρουσία 104 «πρισματικών», όπως τις ονομάζει η γερμανική φίρμα, συστοιχιών ιόντων λιθίου, τοποθετημένων στο πίσω τμήμα, απόδοσης 17,9 kWh οι οποίες λειτουργούν επικουρικά, εξασφαλίζοντας 60 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας και έτσι αυξάνοντας τη συνδυαστική αυτονομία του αυτοκινήτου στα 1.000 χλμ.

Από την εξίσωση του Q8 Concept αλλά και από την αντίστοιχη της έκδοσης παραγωγής δεν –θα- λείπει η τετρακίνηση και το σύστημα quattro το οποίο μοιράζει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς και συνδυάζεται με ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης ροπής το οποίο, στις στροφές και σε ενδεχόμενο εξάντλησης των ορίων πρόσφυσης, φρενάρει τους εσωτερικούς τροχούς προς όφελος της ευστάθειας και του δυναμισμού.

auto.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024