Μία νέα βλάβη στην 3η μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Καρδιάς της ΔΕΗ έχει ως αποτέλεσμα να μείνει και πάλι χωρίς θέρμανση ολόκληρη η πόλη της Πτολεμαΐδας. Ένα πρόβλημα στο επιστόμιο του λέβητα έθεσε εκτός λειτουργίας, στις 12:30, την 3η μονάδα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Σταθμού, Βασίλης Τσίγκας, οι τεχνικοί εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση του προβλήματος και εξέφρασε την ελπίδα ότι σε λίγες ώρες θα τεθεί σε εκκίνηση η μονάδα.

Η πόλη της Πτολεμαΐδας, με ένα δίκτυο που ξεπερνά τα 50 χλμ, τροφοδοτείται με θερμικό φορτίο που προέρχεται την 3η και 4η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς, αλλά η σοβαρή βλάβη που προήλθε εξαιτίας του παγετού έθεσε εκτός λειτουργίας και τις δύο μονάδες του σταθμού, δημιουργώντας αρρυθμίες στη θέρμανση της πόλης.

Η επαναλειτουργία της 3ης μονάδας του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ θα αποκαταστήσει κατά ένα μέρος την ομαλή λειτουργία της τηλεθέρμανσης στο μεγαλύτερο μέρος της Πτολεμαΐδας και η ΔΕΤΗΠ ενημέρωσε τους ότι λόγω της συνεχιζόμενης βλάβης της 4ης και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, η Τηλεθέρμανση τα επόμενα 24ωρα θα λειτουργεί εκ περιτροπής ανά δίωρο, εναλλάξ, στο κέντρο (Α’ ζώνη) και την περιφέρεια (Β’ ζώνη) της πόλης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ