Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτικοί και επιχειρηματίες φαίνεται να είχαν μπει στο στόχαστρο της Ρούπα
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε την Παρασκευή η Πόλα Ρούπα

Πολιτικοί και επιχειρηματίες φαίνεται να είχαν μπει στο στόχαστρο της Ρούπα

Στον εισαγγελέα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, οδηγήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής η Πόλα Ρούπα, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ηλιούπολη Αττικής. Ενεργοποιήθηκαν οι καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της. Στο στόχαστρό της φαίνεται να είχαν μπει πολιτικοί και επιχειρηματίες. Για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση κατηγορείται πλέον και η 25χρονη που συνελήφθη χθες στον Άγιο Δημήτριο.

Στον εισαγγελέα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής, υπό τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη, που συνελήφθησαν την Πέμπτη σε επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής στα νότια προάστια της Αττικής.

Η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, μόλις βγήκε από το αστυνομικό όχημα, φώναξε «Ζήτω η επανάσταση».

Σε βάρος της ενεργοποιήθηκαν οι καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ αργότερα θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Συγκεκριμένα, μετά τη σύλληψη και μεταγωγή της στην αρμόδια Εισαγγελία, ενεργοποιούνται πλέον οι αποφάσεις τόσο του 2013 που αφορά την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα από το Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα 25 έτη) και η δεύτερη του 2016 από το ΣΤ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών (εκτιτέα 10 έτη), σχετικά με έκρηξη τον Απρίλιο του 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε την Παρασκευή και η 25χρονη φοιτήτρια που συνελήφθη χθες στον Άγιο Δημήτριο. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το κατηγορητήριο σε βάρος της άλλαξε, με βάση στοιχεία και ευρήματα που προέκυψαν από το σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη και ενώ αρχικά ήταν για υπόθαλψη, προστέθηκε πλέον και η συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Στο μεταξύ, ο εξάχρονος γιος των Ρούπα-Μαζιώτη μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο Παίδων, με απόφαση της εισαγγελέως Ανηλίκων. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξεταστεί αίτημα των συγγενών και του δικηγόρου της Ρούπα, που ζητούν άμεσα να δoθεί η επιμέλεια είτε στην αδελφή της, είτε στη μητέρα της.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η διαδικασία για την επιμέλεια του παιδιού απαιτεί χρόνο, καθώς θα πρέπει να ερευνηθεί αν οι προτεινόμενοι συγγενείς του πληρούν τις προϋποθέσεις για να το αναλάβουν.

Την Πέμπτη, τόσο η Ρούπα, όσο και ο Νίκος Μαζιώτης, δήλωσαν ότι ξεκινούν απεργία πείνας, ώστε να δοθεί η επιμέλεια του γιου τους σε συγγενείς της πρώτης.

Σε δήλωσή της, την οποία διάβασε η αδερφή της έξω από τη ΓΑΔΑ, η Πόλα Ρούπα δηλώνει «εχθρός του συστήματος» και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «βάζουν το παιδί μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την «Καθημερινή», στο διαμέρισμα της οδού Ζαϊμη 14 στην Ηλιούπολη βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών.

Πιθανότατα η Ρούπα και οι συνεργοί της ή σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις ή σκόπευαν να τους επικαλεστούν σε προκηρύξεις.

Και την Παρασκευή είναι σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντριτρομοκρατικής στα σπίτια σε Ηλιούπολη (Ζαΐμη 14) και Άγιο Δημήτριο (Αθ. Διάκου 31), καθώς και στο γκαράζ-γιάφκα της Ρούπα στον Άλιμο (Κύπρου 26).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024