Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παυλόπουλος: Τα Φώτα φάρος για να ξεπεράσουμε την κρίση

Παυλόπουλος: Τα Φώτα φάρος για να ξεπεράσουμε την κρίση

Ο Πειραιάς είναι παραδοσιακά το επίκεντρο των εκδηλώσεων των Θεοφανίων. Εκεί βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, ο υπουργός Ναυτιλίας και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον δήμαρχο της Αθήνας βρέθηκαν στη Δεξαμενή, ο πρωθυπουργός στην Αλεξανδρούπολη και ο Κυρ.Μητσοτάκης στη Σαλαμίνα.

Ο Πειραιάς είναι παραδοσιακά το επίκεντρο των εκδηλώσεων των Θεοφανίων για τον αγιασμό των υδάτων.

Χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ, πραγματοποιήθηκε στις 11:00 στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας η τελετή αγιασμού των υδάτων με τη ρίψη του τιμίου σταυρού.

Βατραχάνθρωποι της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν το σταυρό ανάμεσα στα δύο ναρκαλιευτικά του πολεμικού ναυτικού «Καλυψώ» και «Καλλιστώ».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ παρέστησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος με τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη βρέθηκαν στη Δεξαμενή του Κολωνακίου.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε:

«Εύχομαι το φως της Χριστιανοσύνης που είναι, ταυτοχρόνως, φως της Πίστης μας αλλά και φως του Πολιτισμού μας, να οδηγεί τα βήματά μας, τα βήματα της Ευρώπης, τα βήματα της ανθρωπότητας, στο δρόμο της ειρήνης, της Δημοκρατίας και της καταξίωσης του ανθρώπου.

» Ειδικότερα για την πατρίδα μας και το έθνος μας, εύχομαι η ανέσπερη λάμψη των Φώτων να καταυγάζει, ως φάρος αρραγούς ενότητας, τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας στον κοινό ιερό αγώνα όλων μας για να ξεπεράσουμε την βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση και για να υπερασπισθούμε στο ακέραιο τα εθνικά μας δίκαια.»

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε: «Για 6η συνεχή χρονιά ως δήμαρχος Αθηναίων, βρίσκομαι εδώ σε αυτή τη σεμνή τελετή στη Δεξαμενή και διασχίζω πάντοτε την ίδια διαδρομή, από τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, ως εδώ. Για πρώτη φορά είδα να μειώνεται αισθητά ο αριθμός των κλειστών καταστημάτων στην οδό Σκουφά και αυτό είναι ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.»

Στον Πειραιά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά για την τελετή των υδάτων.

«Εύχομαι το φως της ημέρας να ζεσταίνει τις καρδιές μας και να μας δείξει επιτέλους το δρόμο της συνεννόησης, για να αφήσουμε αυτή την περιπέτεια που ζούμε τόσα χρόνια οριστικά πίσω μας. Ας είναι το 2017 η τελευταία δύσκολη χρονιά. Χρόνια πολλά σε όσους σήμερα γιορτάζουν με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία!» είπε στο μήνυμά της.

Επίσης, στον Πειραιά και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος ευχήθηκε «ο σταυρός που αγίασε τα ύδατα να φωτίσει και τους ανθρώπους».

Πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα υπάρχει ένα εμπόδιο για να σωθεί η χώρα που είναι ο εγωισμός του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα».

«Ακόμα και τώρα που ξηλώνεται το πουλόβερ στο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ.Λεβέντης «επιμένουν ότι μπορούν μόνοι τους και ενώ οι αξιολογήσεις και όλα καθυστερούν. Για ύστατη φορά κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μαζέψει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για τη δημιουργία μια σοβαρής και μεγάλης κυβέρνησης που να φέρει επενδύσεις και να λύσει τα προβλήματα του τόπου» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε ότι «μόνος του ο κ. Τσίπρας θα καταρρεύσει και μόνος του ο κ. Μητσοτάκης θα φανεί πολύ κατώτερος πάσης προσδοκίας.»

* Σε γραπτή του δήλωση ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε: «Η καλύτερη ευχή σήμερα είναι πριν η κυβέρνηση και το κουαρτέτο βυθίσουν το λαό μας στο απόλυτο σκοτάδι της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ο ίδιος ο λαός να φωτίσει τον μόνο ελπιδοφόρο δρόμο της πάλης, της συσπείρωσης με το ΚΚΕ, για να μπορέσει να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μόραλης, σε δηλώσεις τόνισε ότι ο εορτασμός των φώτων είμαι μια από τις σημαντικότερες στιγμές της χριστιανοσύνης, του ελληνισμού και γιορτάζεται με λαμπρότητα σε όλη τη χώρα με επίκεντρο πάντα τον Πειραιά.

«Είναι μια λαμπρή γιορτή και αποτελεί τιμή η παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών στη σημερινή εκδήλωση αλλά και η παρουσία των εκπροσώπων των κομμάτων. Επίσης αποτελεί χαρά μας ότι στη σημερινή εκδήλωση βρέθηκαν πάρα πολύ Πειραιώτες οι οποίοι χάρηκαν τον εορτασμό αυτό.» δήλωσε.

Στο Ναυτικό Όμιλο στη Βούλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης του Ποταμιού: «Χρόνια Πολλά σε όλους μας. Καλά μυαλά σε όλους μας, αν και φοβάμαι ότι μερικοί δεν διορθώνονται. Όπως δείχνουν και σήμερα τα στοιχεία της Eurostat, ενώ ο ιδιωτικός τομέας συμπιέζεται, το κομματικό, πελατειακό κράτος επεκτείνεται. Θα χρειαστεί δύναμη το 2017 και πολύ φώτιση για να βρούμε το σωστό δρόμο που θα μας απομακρύνει από τα μνημόνια. Χρόνια Πολλά.»

Τον επικεφαλής του Ποταμιού συνόδευαν ο βουλευτής Αττικής, Γιώργος Μαυρωτάς και ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, επικεφαλής της Επιτροπής Διαλόγου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024