Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατηγορίες για νέα τρομοκρατική οργάνωση σε βάρος Ρούπα και 25χρονης

Κατηγορίες για νέα τρομοκρατική οργάνωση σε βάρος Ρούπα και 25χρονης

Κατηγορίες που αφορούν τη συμμετοχή της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης, που συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο, σε νέα τρομοκρατική οργάνωση που δεν αφορά στον Επαναστατικό Αγώνα απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. «Είμαι επαναστάτρια, δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα» δηλώνει η 48χρονη, που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου. Μέλος του Επαναστατικού Αγώνα φέρεται να δηλώνει και η νεαρή, που ξεκινά και αυτή απεργία πείνας-δίψας για το παιδί των Μαζιώτη-Ρούπα.

Κατηγορίες που αφορούν τη συμμετοχή τόσο της Πόλας Ρούπα όσο και της 25χρονης, που συνελήφθη χθες στον Άγιο Δημήτριο, σε νέα τρομοκρατική οργάνωση που δεν αφορά στον Επαναστατικό Αγώνα απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η δίωξη για τις δύο γυναίκες περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που αφορούν τα αδικήματα της:

  • Συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών, με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα, με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά έναν πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές.
  • Διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Οι πλημμεληματικές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν στα αδικήματα της πλαστογραφίας και της άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Και οι δύο έχουν παραπεμφθεί να απολογηθούν ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας για τις πράξεις αυτές που τους αποδόθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προτίθενται να ζητήσουν προθεσμία και σκοπεύουν να δώσουν τυπικές απολογίες.

Νωρίτερα, βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο, η 48χρονη Ρούπα φώναξε: «Κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παίδων τα σκουλήκια… Είναι αιχμάλωτος πολέμου, έξι χρονών παιδί». Και ενώπιον του εισαγγελέα, η κατηγορουμένη φέρεται να επανέλαβε το αίτημά της να αναλάβουν τη φροντίδα του εξάχρονου γιου της η μητέρα της και η αδελφή της, οι οποίες βρίσκονταν από το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σε γραπτή δήλωσή της, η Πόλα Ρούπα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν σκοπεύει να απολογηθεί: «Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα» τονίζει και χαρακτηρίζει «τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές» όλους εκείνους που απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. «Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της εξόδου από την κρίση…» υποστηρίζει η 48χρονη.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής, η Π. Ρούπα κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για αρπαγή ανηλίκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν υποστηρίζει ότι οι Αρχές κρατούν τον ανήλικο γιο της από χθες «αρνούμενες να παραδώσουν την επιμέλειά του» στη μητέρα και την αδελφή της, όπως ζητάει η ίδια.

Την ίδια ώρα, η συγκατηγορούμενή της, η 25χρονη φοιτήτρια, φέρεται να δηλώνει πως ανήκει στον αναρχικό χώρο και ότι είναι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Η νεαρή προαναγγέλλει πως ξεκινάει και αυτή απεργία πείνας και δίψας, με αίτημα να δοθεί «το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη» σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024