Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Αυτοί που έσκιζαν μνημόνια, σήμερα «σκίζουν» το λαό

Γεννηματά: Αυτοί που έσκιζαν μνημόνια, σήμερα «σκίζουν» το λαό

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. «Όλοι αυτοί που έσκιζαν τα μνημόνια, σήμερα σκίζουν τον ελληνικό λαό» τόνισε.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Όλοι αυτοί που έσκιζαν τα μνημόνια, σήμερα σκίζουν τον ελληνικό λαό» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το ότι είναι ψεύτες έχει γίνει απόλυτα κατανοητό στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Αυτό που σήμερα κατανοούν όλοι είναι ότι είναι και αναποτελεσματικοί, ότι δεν έχουν σχέδιο και όραμα για τον τόπο» πρόσθεσε.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την αυτοκριτική του σχετικά με τις ευθύνες που του αναλογούν. «Έχουμε φτάσει στο αυτομαστίγωμα. Δεν υπάρχει κανένα άλλο κόμμα να έχει κάνει τέτοια αυτοκριτική» τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά:

Για την Υγεία: Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν και όχι να χτίζουν

«Ο κ. Πολάκης δεν έχει μάθει να ακούει. Και από ότι φαίνεται έχει μάθει μόνο να γκρεμίζει. Κι αυτό είναι πολύ μεγάλο μειονέκτημα να μην ξέρεις να χτίζεις, ιδιαίτερα σε τέτοιες δύσκολες εποχές και σε τόσο ευαίσθητους τομείς, όπως είναι η Υγεία.

»Δεν υποστηρίζω ότι τα πράγματα στην υγεία ήταν όλα ρόδινα. Ήταν όμως σαφώς καλύτερα από αυτό που συμβαίνει σήμερα, γιατί πρώτα απ’ όλα σήμερα, έχουν πολλαπλασιαστεί τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν στοιχειώδη στα νοσοκομεία, να στέλνουν τους ασθενείς να αγοράσουν ράμματα, γάζες, απλά πράγματα καθημερινά.

»Φέραμε το θέμα, κάναμε επερώτηση στη Βουλή. Είπα από το βήμα της Βουλής ότι πια όποιος δεν έχει χρήματα στην Ελλάδα, κινδυνεύει να πεθάνει. Έχουμε επιστρέψει σε εποχές πριν από το ’81.

Για αξιολόγηση : Είναι ψεύτες, θέλουν μόνο να κρατήσουν την καρέκλα

«Το ότι είναι ψεύτες έχει γίνει απόλυτα κατανοητό στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Όμως σήμερα όλοι επίσης κατανοούν ότι είναι και αναποτελεσματικοί. Ότι δεν έχουν και σχέδιο. Δεν έχουν όραμα για τον τόπο. Κοιτάνε μόνο πώς θα κρατήσουν την καρέκλα τους.

»Εδώ τώρα δέχτηκαν και το μόνιμο κόφτη. Μόνιμος κόφτης. Άδικα. Οριζόντια. Παντού, σε συντάξεις, σε επιδόματα αναπηρικά, σε μισθούς. Στα τυφλά. Αυτό ξέρετε τι σημαίνει; Ότι έχουν υποθηκεύσει το μέλλον. Βάζουν νάρκες μπροστά και είναι τρομερά επικίνδυνο. Και κανένας μόνος του δεν μπορεί να σταματήσει αυτό τον κατήφορο.

»Δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα. Εμείς κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.
Έγιναν μεν λάθη, αλλά υπάρχει και ένα τεράστιο έργο, που όπου κι αν κοιτάξεις γύρω σου διαπιστώνεις ότι είναι έργο ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι αδικήθηκε η παράταξή μας και αυτή τη στιγμή αυτό που κάνουμε είναι να ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας σιγά – σιγά.

»Δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα. Εμείς κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Νέα Δημοκρατία: Ούτε κουβέντα για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή

«Έχουμε φτάσει στο αυτομαστίγωμα. Δεν υπάρχει κανένα άλλο κόμμα που να έχει κάνει τέτοια κριτική. Ακούσατε ποτέ τον κ. Μητσοτάκη να λέει μια κουβέντα, για να έρθω και στη Ν.Δ., να λέει μια κουβέντα για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή από το 2004 μέχρι το 2009;

»Ποιος εκτόξευσε το χρέος; Ποιος εκτόξευσε το έλλειμμα; Πώς φτάσαμε να έχουμε τέτοιο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας στη χώρα και να μας λένε ότι είναι θωρακισμένη η οικονομία. Ποιος έλεγε τα ψέματα; «Δεν χρειάζεται να κάνουμε απολύτως τίποτα. Δεν θα μας αγγίζει η διεθνής κρίση». Δεν λέμε τίποτα για όλα αυτά.

»Απαλλάξαμε τη ΝΔ από τις ευθύνες της και σηκώσαμε όλα τα βάρη τότε μόνοι μας και ήταν μεγάλο λάθος. Αλλά βλέπετε πως όλοι αυτοί που έσκιζαν τα μνημόνια, σήμερα σκίζουν τον ελληνικό λαό. Και αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί.

»Έκαναν ποτέ αυτοκριτική γιατί αυτοί ξεκίνησαν το αντιμνημόνιο και μαζί ήταν στις πλατείες με το ΣΥΡΙΖΑ και δηλητηρίαζαν την εθνική προσπάθεια τα πρώτα χρόνια που παλεύαμε μόνοι μας;».

Εθνική γραμμή για τη χώρα

«Εδώ και δυο χρόνια δεν έχω κουραστεί και δεν θα σταματήσω να μιλάω, για την ανάγκη εθνικής γραμμής για τη χώρα, δηλαδή τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε; Ποιοι είναι οι στόχοι που πρέπει να πετύχουμε, ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε σε όλους τους τομείς για εθνική συνεννόηση που αυτό κατ’ ανάγκη δεν σημαίνει και συμμετοχή σε μια κυβέρνηση. Αλλά να αποφασίσουμε όλοι μαζί, όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, τι πρέπει να γίνει επιτέλους σε αυτό τον τόπο. Ένα δικό μας σχέδιο, μια δική μας εθνική στρατηγική παραγωγικής ανασυγκρότησης.

»Εάν δεν το πετύχουμε αυτό και περιοριστούμε σε ένα δήθεν δίπολο που πάνε να χτίσουν ξανά ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. για να κρατήσουν τα ποσοστά τους, τότε οδηγούμαστε σε άλλη μια χαμένη χρονιά. Το 2017 δεν πρέπει να είναι άλλη μια χαμένη χρονιά για τον τόπο. Δεν αντέχουμε»

Για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετεκλογικά

«Έχω πει πάρα πολύ απλά σε όλους τους τόνους και το επαναλαμβάνω και σήμερα. Τα δυο πρώτα κόμματα οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όποια και αν είναι τα δυο πρώτα κόμματα.

»Να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του ελληνικού λαού, των υπογραφών που έχουν βάλει, των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει. Δεν μπορεί κανένας να μείνει απ’ έξω και να πετάει πέτρες.

»Η ΝΔ δεν έχει αναλάβει σήμερα καμία δέσμευση για την επόμενη μέρα. Σφυρίζουν αδιάφορα.

»Και στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό, μιλάνε μόνο για την αγορά και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Εμείς βγήκαμε και είπαμε ο συντελεστής 29 να πάει 20 στις επιχειρήσεις σε βάθος τριετίας και μια εβδομάδα μετά βγήκε η Ν.Δ. και είπε να γίνει στη διετία.

»Εμείς έχουμε αρχίσει και επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένες προτάσεις, γιατί οι άνθρωποι πια θέλουν να ακούνε συγκεκριμένα πράγματα.

»Η κοινωνία θέλει συγκεκριμένα πράγματα. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη. Έχει χαθεί η αξιοπιστία. Έχει χαθεί η σημασία της λέξεως ελπίδα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς έχασαν και το νόημά τους οι λέξεις. Αυτά όλα πρέπει να τα ξαναβρούμε»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024