Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευχαριστημένος από την κατάσταση στην Υγεία δηλώνει ο Πολάκης

Ευχαριστημένος από την κατάσταση στην Υγεία δηλώνει ο Πολάκης

«Σαφώς και είμαι ευχαριστημένος» για την κατάσταση στην Υγεία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν λείπουν φάρμακα από τα νοσοκομεία. Ένα 24ωρο νωρίτερα είχε σημειωθεί έντονη αντιπαράθεση του υπουργού με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, γεγονός που σχολίασε ο πρώην υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

«Σαφώς και είμαι ευχαριστημένος» για την κατάσταση στην Υγεία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν λείπουν φάρμακα από τα νοσοκομεία.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, «παραλάβαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση και αυτό δεν ισχύει πια».

Σύμφωνα με τις αναφορές του κ. Πολάκη, το 2016 ο ΕΟΠΥΥ έλαβε πάνω από 4 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία, ποσό πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια.

Ένα 24ωρο νωρίτερα είχε σημειωθεί έντονη αντιπαράθεση του υπουργού με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

Μέσω Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο:

«Πάρτε το χαμπάρι: έκλεισε ο κύκλος σας, η θέση σας είναι στα σκουπίδια της ιστορίας, ότι γκρέμισαν οι προηγούμενοι, με σένα και την παρέα σου να τους κρατάς φανάρι και να τους λιβανίζεις, εμείς το φτιάχνουμε, χωρίς εσάς, αλλά με τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία.»

Με μία μακροσκελή, όσο και σκληρή ανακοίνωση, απάντησε η ΠΟΕΔΗΝ: «Ο κος Πολάκης με νέα ανορθόγραφη, ασύντακτη, παραληρηματική ανάρτηση στο facebook κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, επιβεβαιώνει ότι αποτελεί το πολιτικό μίασμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η ΠΟΕΔΗΝ προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την ανάρτηση του κ. Πολάκη, επισημαίνοντας:

«Σύντομα, ωστόσο, θα έρθει αντιμέτωπος και με την δικαιοσύνη, καθώς εκφράσεις, όπως αυτές, που χρησιμοποιεί (‘προσκύναγες τον Βενιζέλο και έγλειφες τον Αδωνι’, ‘που σας έκοψε την μάσα και τις εξυπηρετήσεις’, ‘αποδεικνύεσαι, ότι είσαι το ίδιο ξεφτίλας [..]’, ‘η θέση σας είναι στα σκουπίδια της ιστορίας’, ‘Αναπαράγουν την εμετική σου συνέντευξη’ και άλλες εξίσου υβριστικές και προσβλητικές) είναι ποινικά αξιολογήσιμες και ελεγκτές και η ΠΟΕΔΗΝ θα φροντίσει να ελεγχθούν, παρά το γεγονός, ότι ο ίδιος ο κύριος Υπουργός φαίνεται να αξιοποιεί πλήρως την βουλευτική του ασυλία. Ήδη συντάσσεται μήνυση εις βάρος του απευθυνόμενη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ τις επόμενες ημέρες θα ασκηθεί εις βάρος του και αγωγή με αίτημα την αποκατάσταση της προσβολής, που υπέστη η ΠΟΕΔΗΝ και ο Πρόεδρος της».

Οικονόμου: Αλαζονική η συμπεριφορά Πολάκη

Για «αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά» κατηγορεί τον κ. Πολάκη η ΝΔ, τονίζοντας πως ο υπουργός Υγείας προκαλεί την ελληνική κοινωνία. Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τις δηλώσεις Πολάκη κάνει λόγο για «αμετροέπεια και παρακμή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» που, όπως λέει, δεν έχουν όρια.

Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση στον κ. Πολάκη, λέγοντας πως ζει στον δικό του «δήθεν αριστερό κόσμο», «μακριά από την πραγματικότητα και ξένος με την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ο κ. Πολάκης, με ύφος «χιλίων καρδιναλίων», δεν δέχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και με περίσσιο θράσος, έπαιξε την χιλιοπαιγμένη κασέτα του, δηλώνοντας: «Είμαι ευχαριστημένος από την κατάσταση στην Υγεία».

Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ επισημαίνει στη δήλωσή του, πως μία επίσκεψη στα δημόσια νοσοκομεία αρκεί για να αντιληφθεί ο καθένας το μέγεθος της ανυπαρξίας τους. «Η αλαζονεία και η αυταρχική συμπεριφορά του κ. Πολάκη προκαλούν την ελληνική κοινωνία. Για τη Νέα Δημοκρατία μοναδικός γνώμονας της πολιτικής της και στην Υγεία είναι οι πολίτες» καταλήγει η δήλωση του κ. Οικονόμου.

Γεωργιάδης: Τότε ήταν καλοί αυτοί της ΠΟΕΔΗΝ;

Στην αντιπαράθεση Πολάκη-ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον Alpha 989 αναρωτήθηκε: «Ο κ. Πολάκης ανακάλυψε ότι αυτοί της ΠΟΕΔΗΝ είναι κακοί. Όταν ήταν υπουργός Υγείας ο Άδωνις ήταν καλοί (ΠΟΕΔΗΝ) και τώρα επί Πολάκη είναι κακοί; Ενώ το σύστημα υγείας έχει τόσα προβλήματα ο Πολάκης και ο Τσίπρας ζουν σε έναν φαντασιακό κόσμο. Αυτοί δεν κάνουν καμία, ουσιαστικά, μεταρρύθμιση. Ο κος Πολάκης και ο κος Ξανθός δεν μιλάνε με κανέναν, δεν μιλάνε καν, ξέρουν μόνο να βρίζουν.

» Λένε τώρα ότι έχει αυξηθεί κατά 3-4000 το προσωπικό των νοσοκομείων. Δεν έκαναν προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές αλλά σε καθαρίστριες και φύλαξη. Έτσι χάνουν λεφτά γιατί τους κοστίζει περισσότερο. Το κράτος όμως βρίσκει λεφτά από τους δικούς μας φόρους.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024