Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Seat Arona 2018: Το μικρότερο SUV στοιχείο

Seat Arona 2018: Το μικρότερο SUV στοιχείο

Η ισπανική φίρμα δοκιμάζει ήδη τις αντοχές του νέου μικρότερου SUV της στο κρύο, δίνοντας μια πρώτη γεύση από το επόμενο βήμα της στη δημοφιλή κατηγορία των crossover.

Η Seat μπορεί να άργησε να μπει στον χορό των crossover, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, πλέον σκοπεύει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την άνθηση της κατηγορίας, προετοιμάζοντας ήδη το επόμενο βήμα της μετά το Ateca.

O λόγος για ένα νέο μικρότερο SUV το οποίο βρίσκεται ήδη σε δοκιμές εξέλιξης και που σύμφωνα με πληροφορίες θα ονομάζεται Arona.

Το Arona θα μοιραστεί την ίδια αρχιτεκτονική και μηχανικά μέση με το επικείμενο Ibiza, βασιζόμενο σε μια τροποποιημένη, μικρότερη εκδοχή της πλατφόρμας MQB και κατ΄επέκταση επωφελούμενο από το πλούσιο οπλοστάσιο του γερμανικού ομίλου σε επίπεδο κινητήρων και τεχνολογιών.

Εξάλλου, εξίσου κοινό μυστικό αποτελεί και η πρόθεση της VW να λανσάρει ένα αντίστοιχου μεγέθους crossover με αφετηρία νέο VW Polo.

Όπως και να έχει με τις αντίστοιχου μεγέθους SUV εξελίξεις στον όμιλο, οι οποίες είναι σίγουρο ότι θα έχουν μεγάλη τεχνολογική συνάφεια με το ισπανικό crossover, είναι δεδομένο ότι θα έχουμε τα πρώτα δείγματα των εξελίξεων ήδη από την νέα πέμπτη γενιά του Ibiza η οποία θα παρουσιαστεί τον προσεχή Μάρτιο στη Γενεύη.

Το νέο Ibiza αναμένεται να επηρεάσει τόσο την αισθητική του νέου μικρού crossover των Ισπανών, όσο και να δώσει μια πρώτη γεύση από την τεχνολογία του.

Σε κάθε περίπτωση με δεδομένη την παρουσία της MQB αρχιτεκτονικής κάτω από τις επιφάνειες τόσο του νέου Ibiza όσο και του Arona, την γκάμα κινητήρων αναμένεται να πλαισιώσουν τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου σε συνδυασμό με μηχανικά ή κιβώτια διπλού συμπλέκτη. Αυτό που παραμένει ακόμα άγνωστο είναι το κατά πόσο η Seat θα προσθέσει στην εξίσωση του νέου της μικρού crossover και την τετρακίνηση.

AUTOMEDIA

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024