Ο αστυνομικός φέρεται να ομολόγησε το φόνο του Έλληνα πρέσβη
Εικοσιεννιάχρονος αστυνομικός φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία του πρέσβη της Ελλάδας στην Μπραζίλια, Κυριάκου Αμοιρίδη, πιθανότατα κατόπιν εντολής της συζύγου του διπλωμάτη με την οποία διατηρούσε δεσμό, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV της Βραζιλίας επικαλούμενο αστυνομικές πηγές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Σέρτζιο Μορέρα ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κ.Αμοιρίδη στο σπίτι του σε προάστιο του Ρίο το βράδυ της Δευτέρας.
Εικοσιεννιάχρονος αστυνομικός φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία του πρέσβη της Ελλάδας στην Μπραζίλια Κυριάκου Αμοιρίδη, πιθανότατα κατόπιν εντολής της συζύγου του διπλωμάτη με την οποία διατηρούσε δεσμό, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV της Βραζιλίας επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.
Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι ο αστυνομικός Σέρτζιο Μορέιρα ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κυριάκο Αμοιρίδη, 59 ετών, στο σπίτι που διατηρούσε ο διπλωμάτης στη Νόβα Ιγουάσου, προάστιο του Ρίο ντε Ζανέιρο, το βράδυ της Δευτέρας.
Σύμφωνα πάντα με το Globo TV, οι αρχές της Βραζιλίας πιστεύουν ότι ο Μορέιρα και η σύζυγος του Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, είχαν σχεδιάσει εκ των προτέρων τη δολοφονία.
Τόσο ο αστυνομικός όσο και η σύζυγος του Αμοιρίδη κρατούνται αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν ζητήσει δικηγόρο.
Η τοπική αστυνομία και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την είδηση που μετέδωσε το κανάλι.
Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι κρατούνται επίσης άλλοι δύο ύποπτοι, τα στοιχεία των οποίων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Οι αρχές της Βραζιλίας ανέκριναν επί ώρες στη διάρκεια της νύχτας τον αστυνομικό, σύμφωνα με μέλη της οικογένειας του που επικαλείται η εφημερίδα O Globo. Επίσης, ανακρίνεται «ένας νεαρός» ως ύποπτος.
Η ίδια εφημερίδα ανέφερε επίσης πως οι αστυνομικοί βρήκαν αίμα σε έναν καναπέ στο σπίτι στο Ρίο ντε Ζανέιρο όπου διέμεναν ο πρεσβευτής και η σύζυγός του.
Μία απανθρακωμένη σορός βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης μέσα σε αυτοκίνητο που είχε μισθώσει ο 59χρονος διπλωμάτης. Η αστυνομία θεωρεί ότι η σορός ανήκει στον πρέσβη.
Εντούτοις, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν έχει ακόμα καμία επίσημη επιβεβαίωση ή ταυτοποίηση από τις αρμόδιες βραζιλιάνικες αρχές ότι η απανθρακωμένη σορός ανήκει στον Κυριάκο Αμοιρίδη.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών περιμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης από τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Επισκοπή
- Λιακούλη: Ο Μητσοτάκης προσποιείται ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν – Να επιστρέψει στη χώρα που εδώ και 7 χρόνια κυβερνά
- Σκαλόνι: «Ανακαλύψαμε ξανά κάτι πραγματικά πολύτιμο…»
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442