Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν δημοσιεύματα, αλλά και μηνυτήρια αναφορά εταιρείας σχετικά με την επικινδυνότητα της ρόδας που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος για τις γιορτές.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, διατάχθηκε από χθες η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με σκοπό τη διερεύνηση θεμάτωνπαραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και της παράβασης καθήκοντος, αφού η ρόδαφέρεται ναστήθηκε χωρίς ναέχειτην απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας από την εταιρεία.

Ο δήμος Αθηναίων άρχισε να αφαιρεί από χθες το βράδυ τα βαγόνια, ενώ ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης φέρεται να διαμηνύει πως η ρόδα θα λειτουργήσει χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια των πολιτών.

Σε ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής αναφέρεται ότι «ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ