Δώδεκα χρόνια μετά το φονικό τσουνάμι 400 σοροί παραμένουν στα αζήτητα
Τουλάχιστον 400 θύματα του τσουνάμι του 2004 στην Ασία, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο 226.000 ανθρώπων, δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί 12 χρόνια μετά, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο σεισμός μεγέθους 9,1 βαθμών της 26ης Δεκεμβρίου προκάλεσε τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό, σε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στα χρονικά.
Τουλάχιστον 400 θύματα του τσουνάμι του 2004 στην Ασία, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο 226.000 ανθρώπων, δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί 12 χρόνια μετά, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο σεισμός μεγέθους 9,1 βαθμών της 26ης Δεκεμβρίου προκάλεσε τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό, σε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στα χρονικά.
Η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Ινδία και η Σρι Λάνκα ήταν από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο. Στην Ταϊλάνδη, 5.395 άνθρωποι σκοτώθηκαν, από τους οποίους σχεδόν 2.000 ήταν ξένοι τουρίστες.
«Μετά το τσουνάμι του 2004, οι αρχές επικοινώνησαν με 4.000 έως 5.000 συγγενείς καλώντας τους να πάνε στα νεκροτομεία να παραλάβουν τις σορούς. Υπάρχουν περίπου 400 σοροί, οι οποίες ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί» δήλωσε ο υποδιευθυντής της αστυνομίας στην περιοχή Τάκουα Πα της επαρχίας Φανγκ Νγκα.
Η υψηλή τουριστική περίοδος είναι στο απόγειό της και σε ένα μεγάλο μέρος της πληγείσας από το τσουνάμι περιοχής η επιχειρηματικότητα επέστρεψε στη συνήθη βάση. Νέα ξενοδοχεία έχουν αντικαταστήσει αυτά που ισοπεδώθηκαν από τα παλιρροιακά κύματα.
Η χώρα αναμένει να έχει ρεκόρ επισκεψιμότητας φέτος, με 32,4 εκατομμύρια ξένους τουρίστες.
Οι επικριτές δηλώνουν ότι το σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι της Ταϊλάνδης παραμένει ανεπαρκές, εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλης συντήρησής του. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το σύστημα λειτουργεί όπως πρέπει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αίγιο: «Είμαι αθώος, δεν μπορώ να πενθήσω» – Τι λέει μέσα από τη φυλακή ο 65χρονος Ιταλός
- Αρκάς: «Παράδεισος» για τους αδειούχους, «κόλαση» για τους εργαζόμενους
- Οδηγός για τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα
- Οι μεγαλύτεροι μύθοι για τη γυμναστική
- Συνταγματική αναθεώρηση: Το απόγευμα η ψηφοφορία στη Βουλή – Τα επίμαχα άρθρα
- Μείωση της κίνησης των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις επιθέσεις των Χούθι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας
- Δύο συνταγές made in Italy
- Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ φαγητού στο Σιάτλ – Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442