Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Με ελικόπτερο μεταφέρθηκε το πλήρωμα του Cabrera

Με ελικόπτερο μεταφέρθηκε το πλήρωμα του Cabrera

Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο θα μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους τα 9 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου Cabrera που τα ξημερώματα προσάραξε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες βόρεια της Άνδρου, παίρνοντας κλίση 45 μοιρών. Οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στα ρυμουλκά να προσεγγίσουν το πλοίο. Φωτογραφίες και βίντεο της επιχείρησης.

Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο θα μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους τα 9 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου Cabrera που τα ξημερώματα προσάραξε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες βόρεια της Άνδρου, παίρνοντας κλίση 45 μοιρών.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού τύπου Sikorsky.Στην περιοχή επικρατούν βόρειοι άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ και εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών τρία ρυμουλκά που έφτασαν στο σημείο για να εκτιμήσουν την κατάσταση δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το πλοίο.

Με το αυριανό φως της ημέρας και αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα υπάρξει νέα επιχείρηση, ενώ ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν η κλίση που έχει πάρει το πλοίο οφείλεται σε μετατόπιση φορτίου ή σε εισροή υδάτων από κάποιο ρήγμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ακομοδέσιο, δηλαδή ο στεγασμένος χώρος του πλοίου στην οποία βρίσκονται η γέφυρα και οι καμπίνες του πληρώματος, βρίσκονται έξω από το νερό.

Το Cabrera είναι φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου και στα αμπάρια του μεταφέρει 20 τόνους καυσίμων.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία, ενώ τα μέλη του πληρώματος είναι τρεις Πολωνοί, ένας Ουκρανός, ένας Λιθουανός και τέσσερις Φιλιππινέζοι.

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024