Ρέπλικες τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι αεροπειρατές στο λιβυκό αεροσκάφος
Ρέπλικες ήταν τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δύο άνδρες που διέπραξαν αεροπειρατεία την Παρασκευή σε λιβυκό αεροσκάφος, σύμφωνα με προκαταρκτικές έρευνες, ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ.
Ρέπλικες ήταν τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δύο άνδρες που διέπραξαν αεροπειρατεία την Παρασκευή σε λιβυκό αεροσκάφος, σύμφωνα με προκαταρκτικές έρευνες, ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ.
Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη και οι αεροπειρατές οπλισμένοι με χειροβομβίδες και ένα περίστροφο ανάγκασαν το πλήρωμα να το οδηγήσει στη Μάλτα.
Οι 116 όμηροι απελευθερώθηκαν χωρίς να τραυματιστεί κανείς και οι δράστες παραδόθηκαν στις Αρχές.
Στο αεροσκάφος τύπου Α320 της κρατικής εταιρίας Afriqiyah Airways επέβαιναν 111 επιβάτες οι 82 είναι άνδρες, οι 28 γυναίκες, ενώ υπήρχε και ένα μωρό.
Σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας, ο πιλότος επιχείρησε να προσγειωθεί στη Λιβύη, αλλά ο αεροπειρατής (ή αεροπειρατές) αρνήθηκαν. Ο πιλότος ενημέρωσε σχετικά τον πύργο ελέγχου της Τρίπολης και στη συνέχεια διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες.
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Μάλτα και οι επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Αφού οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, ένας άνδρας εμφανίστηκε για λίγα λεπτά στην πόρτα του αεροσκάφους κρατώντας μια πράσινη σημαία, τη σημαία της Λιβύης την εποχή του Καντάφι.
Οι δράστες ήταν νοσταλγοί του Καντάφι.
Στις εικόνες που πρόβαλαν τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται οι δύο αεροπειρατές να οδηγούνται εκτός του αεροσκάφους φορώντας χειροπέδες.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Λιβύης μετέδωσε ότι ένας αεροπειρατής, ο οποίος υποστήριξε ότι ονομάζεται Μούσα Σάχα, είπε σε τηλεφωνική συνδιάλεξη ότι είναι ο ηγέτης του Αλ Φάτεχ Αλ Τζάντιντ, ή Το Νέο Αλ Φάτεχ.
Το Αλ Φάτεχ είναι το όνομα που έδωσε ο Καντάφι στον μήνα Σεπτέμβριο, τον μήνα που διέπραξε το πραξικόπημα του 1969, και η λέξη αυτή δηλώνει την άνοδό του στην εξουσία. Σε ένα tweet, ο τηλεοπτικός σταθμός αργότερα συμπλήρωσε ότι ο αεροπειρατής είπε: «Λάβαμε αυτό το μέτρο για να ανακηρύξουμε και να προβάλουμε το νέο μας κόμμα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Χειροκίνητο ή αυτόματο; Τι αποκάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες για την επίδραση της οδήγησης στον εγκέφαλο
- Θεσσαλονίκη: 30άρηδες οι δράστες των τριών εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
- Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 6 περιφέρειες την Κυριακή (5/7)
- Βιασμοί, μορφίνη και καμμένα πτώματα: To Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι ήταν φρικτά σκοτεινό
- Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]
- Σαλσέδο: «Στον ΟΦΗ έδειξα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
- Μύκονος: «Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών διέθετε 30χρονος – Διακινούσε ακόμα και παραισθησιογόνα μανιτάρια σε σκόνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-128x85.webp)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)














![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-315x220.webp)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442