Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Επιτάχυνση απελάσεων προαναγγέλλει η Μέρκελ
H Άνγκελα Μέρκελ έκανε δηλώσεις για την τρομοκρατία από το Βερολίνο

Επιτάχυνση απελάσεων προαναγγέλλει η Μέρκελ

Τη βούληση της Γερμανίας να αυξήσει τις απελάσεις μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο εξέφρασε η καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Δευτέρας στο Βερολίνο. Ο κίνδυνος νέας τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία παραμένει «υψηλός».

Τη βούληση της Γερμανίας να αυξήσει τις απελάσεις μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο εξέφρασε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Δευτέρας στο Βερολίνο.

Έπειτα από επιχείρηση στην Ιταλία κατά την οποία σκοτώθηκε ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί, βασικός ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση με λεωφορείο σε γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά, η Μέρκελ ανέφερε ότι συζήτησε το θέμα του ασύλου με τον πρόεδρο της Τυνησίας.

Η επίθεση στο Βερολίνο εγείρει σημαντικά ερωτήματα και η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα βελτίωσης του τομέα της ασφάλειας, πρόσθεσε η καγκελάριος.

«Έχουμε σημειώσει πρόοδο φέτος στο πολύ σημαντικό θέμα της απέλασης τυνήσιων πολιτών που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στη Γερμανία» είπε η Μέρκελ. «Είπα στον τυνήσιο πρόεδρο πως πρέπει να επιταχύνουμε σημαντικά τη διαδικασία απέλασης και να αυξήσουμε τον αριθμό όσων στέλνονται πίσω».

Υψηλός ο κίνδυνος νέας επίθεσης

Ο κίνδυνος νέας τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία παραμένει υψηλός παρά τον θάνατο του Ανίς Αμρί, προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

«Το αποτέλεσμα του ανθρωποκυνηγητού δεν αλλάζει δυστυχώς το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Γερμανία -παραμένει υψηλό και οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ντε Μεζιέρ είπε ακόμη πως θα συζητήσει με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάικο Μάας τι αλλαγές χρειάζονται ως συνέπεια της επίθεσης, αν και υπογράμμισε ότι έχει ήδη κάνει προτάσεις για αλλαγή των κανονισμών απέλασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024