Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Θεέ μου, τι σου κάναμε;» η γαλλική κωμωδία που έσπασε ταμεία

«Θεέ μου, τι σου κάναμε;» η γαλλική κωμωδία που έσπασε ταμεία

Τα τελευταία χρόνια το γαλλικό σινεμά αποκτά έναν πιο εξωστρεφή χαρακτήρα επενδύοντας στην κωμωδία, με ταινίες που έχουν καταφέρει να σπάσουν ταμεία διεθνώς. Μία από αυτές το «Θεέ μου, τι σου κάναμε;» του Φιλίπ ντε Σοβερόν, κατάφερε να γεμίσει στη χώρα μας αίθουσες και θερινούς κινηματογράφους. Χιούμορ, ειρωνεία και ανατροπές αλλά και ένα καστ εξαιρετικών […]

Τα τελευταία χρόνια το γαλλικό σινεμά αποκτά έναν πιο εξωστρεφή χαρακτήρα επενδύοντας στην κωμωδία, με ταινίες που έχουν καταφέρει να σπάσουν ταμεία διεθνώς.

Μία από αυτές το «Θεέ μου, τι σου κάναμε;» του Φιλίπ ντε Σοβερόν, κατάφερε να γεμίσει στη χώρα μας αίθουσες και θερινούς κινηματογράφους. Χιούμορ, ειρωνεία και ανατροπές αλλά και ένα καστ εξαιρετικών ηθοποιών συνθέτουν την συνταγή της επιτυχίας.

Η υπόθεση: Ο Κλοντ και η Μαρί Βερνέιγ, είναι ένα ζευγάρι, που μεγάλωσαν τις τέσσερις κόρες τους με αυστηρές καθολικές αρχές και με την προοπτική να μεγαλώσουν ευτυχισμένες και να καταλήξουν σε έναν γάμο, ο οποίος θα εκπληρώνει το Καθολικό Γαλλικό Όνειρο. Όμως η μοίρα θα τα φέρει έτσι, ώστε οι τρεις πρώτες, κατά τα άλλα υπέροχες κόρες των Βερνέιγ, η Ιζαμπέλ, η Οντίλ και η Σεγκολέν, να αγαπήσουν και να παντρευτούν έναν Εβραίο, έναν Ασιάτη και έναν Αραβα, αντίστοιχα.

Το βάρος λοιπόν πέφτει στην αποκατάσταση της τέταρτης κόρης, της Λορ. Όταν εκείνη ανακοινώνει στους γονείς της ότι σκοπεύει να παντρευτεί με τον Καθολικό φίλο της Σαρλ, εκείνοι πετούν από τη χαρά τους. Ένας γαλλικός παραδοσιακός γάμος επιτέλους! Η Λορ όμως έχει παραλείψει μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο Σάρλ κατάγεται από την Αφρική. Όταν ο Κλοντ και η Μαρί καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τον ίδιο και τη θεότρελη οικογένειά του, αντιλαμβάνονται αμέσως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα είχαν φανταστεί…

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φιλίπ Ντε Σοβερόν
ΠΑΙΖΟΥΝ: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Φρεντρίκ Μπελ, Ελοντί Φοντάν

Κωμωδία, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 21:00 σε Α’ Τηλεοπτική Προβολή από το Star

entertainment.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024