Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»: νέα ξένη σειρά στην ΕΡΤ1

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»: νέα ξένη σειρά στην ΕΡΤ1

Στο πλαίσιο της ζώνης «Κλασικοί ντετέκτιβ», οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 και την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2017 στις 19:00, θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν σε -Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- δύο special επεισόδια της νέας πολυβραβευμένης σειράς μυστηρίου εποχής «Ντετέκτιβ Μέρντοχ» (Murdoch Mysteries). Η εξαιρετική αυτή σειρά, παραγωγής Καναδά 2008-2016, θα αρχίσει […]

Στο πλαίσιο της ζώνης «Κλασικοί ντετέκτιβ», οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 και την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2017 στις 19:00, θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν σε -Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- δύο special επεισόδια της νέας πολυβραβευμένης σειράς μυστηρίου εποχής «Ντετέκτιβ Μέρντοχ» (Murdoch Mysteries). Η εξαιρετική αυτή σειρά, παραγωγής Καναδά 2008-2016, θα αρχίσει να μεταδίδεται από τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 και κάθε μέρα στις 19:45.

Στο ρόλο του ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ, ο Γιάνικ Μπίσον. Παίζουν επίσης, οι Τόμας Κράιγκ, Έλεν Τζόι, Τζόνι Χάρις, ενώ πολλοί guest stars εμφανίζονται στη σειρά.

Η σειρά διαδραματίζεται στο Τορόντο το 1895. Ο ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα της Εγκληματολογίας και με τη βοήθεια των σύγχρονων επιστημονικών ανακαλύψεων, εξιχνιάζει τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα του Τορόντο των αρχών του 20ού αιώνα. Καθώς μαζί με την ομάδα του κατορθώνουν το αδύνατο, αναβιώνουν μέσα από τις έρευνές τους πραγματικά θέματα, καθώς και ιστορικά πρόσωπα που έζησαν έναν αιώνα πριν!

Τον Μέρντοχ, στις έρευνές του, βοηθούν τρία πρόσωπα: ο επιθεωρητής Μπράκενριντ, η γιατρός Τζούλια Όγκντεν και ο άπειρος, αλλά ενθουσιώδης αστυνομικός, Τζορτζ Κράμπτρι.

Ο Μπράκενριντ είναι ο προϊστάμενος του Μέρντοχ που έχει αδυναμία στο ουίσκι, προτιμάει τις πιο συμβατικές μεθόδους έρευνας, αλλά χαίρεται και καμαρώνει όταν τα πράγματα πάνε κατ’ ευχήν!

Η γιατρός είναι θαυμάστρια του Μέρντοχ και των εκκεντρικών μεθόδων του και βοηθάει πολύ στη λύση των μυστηρίων, καθώς αποκαλύπτει -με τη βοήθεια της Παθολογίας- αποδεικτικά στοιχεία.

Τέλος, ο Κράμπτρι, που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, είναι ο πιστός βοηθός του Μέρντοχ.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς μεταδόθηκε το 2008 και από τότε μεταδόθηκαν ακόμη 150 επεισόδια.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, στις 19:45

(Α΄ κύκλος) – Επεισόδιο 1ο.
Ο Μέρντοχ ερευνά την ανεξήγητη δολοφονία της Άλις Χάουαρντ, εστεμμένης Μις Τορόντο Ηλεκτρισμός και Φως. Σε δημόσια επίδειξη για τους κινδύνους του ηλεκτρικού ρεύματος, παθαίνει ηλεκτροπληξία από τον «πειραγμένο» διακόπτη του ρεύματος. Ο Μέρντοχ καταφεύγει στον διάσημο φυσικό Νίκολα Τέσλα για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017, στις 19:45

(Α΄ κύκλος) – Επεισόδιο 2ο.
Ένας δολοφόνος στέλνει στον Μπράκενριντ τα πτώματα ενός δικηγόρου και ενός δικαστή, μαζί μ’ ένα σημείωμα που του ανακοινώνει πως θα είναι το επόμενο θύμα. Στο μεταξύ, ο Μέρντοχ σ’ ένα άλλο αστυνομικό τμήμα όπου περνάει από συνέντευξη για τη θέση του Επιθεωρητή, αντιμετωπίζει προβλήματα θρησκευτικών διακρίσεων.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017, στις 19:45
(Α΄ κύκλος) – Επεισόδιο 3ο.
Όταν ο Αφροαμερικανός πυγμάχος Έιμος Ρόμπινσον σκοτώνεται με πυροβολισμό έπειτα από αγώνα, όλα δείχνουν πως το έκανε η γυναίκα του, η οποία βρέθηκε να στέκεται πάνω από το πτώμα με το όπλο του φόνου στο χέρι. Ο Μέρντοχ όμως, πιστεύει πως είναι αθώα και αρχίζει να ερευνά για τον πραγματικό δολοφόνο μέσα σ’ ένα κλίμα ρατσιστικού αναβρασμού.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017, στις 19:45
(Α΄ κύκλος) – Επεισόδιο 4ο.
Παρά τις επιφυλάξεις του, ο Μέρντοχ συνοδεύει τον διάσημο συγγραφέα δημιουργό του Σέρλοκ Χολμς, Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, σε πνευματιστική συνεδρία. Όταν το μέντιουμ έρχεται σε επικοινωνία μ’ ένα θύμα δολοφονίας και τους υποδεικνύει τη θέση του πτώματος, ο Μέρντοχ ψάχνει μια λογική εξήγηση.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017, στις 19:45

(Α΄ κύκλος) – Επεισόδιο 5ο.
Λίγο πριν το γάμο του, ο γαμπρός δολοφονείται μέσα στην εκκλησία. Όταν αποκαλύπτεται ότι ο γάμος ήταν κόλπο για τη διεκδίκηση μιας κληρονομιάς και ότι ο γαμπρός ήταν ομοφυλόφιλος, ο Μέρντοχ βρίσκεται αντιμέτωπος με την ίδια του την πίστη και την ιδέα ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία.

entertainment.in.gr

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024