
Επικύρωσε ο Αρειος Πάγος την καταδίκη του Γιάννου Παπαντωνίου
Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος την καταδίκη του ζεύγους Γιάννου Παπαντωνίου - Σταυρούλας Κουράκου, στο πλαίσιο της υπόθεσης του πόθεν έσχες το 2008. Το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση του πρώην υπουργού και της συζύγου του περί αναίρεσης της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων με την οποία τους είχε επιβληθεί ποινή δύο ετών με τριετή αναστολή, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.
Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος την καταδίκη του ζεύγους Γιάννου Παπαντωνίου – Σταυρούλας Κουράκου, στο πλαίσιο της υπόθεσης του πόθεν έσχες το 2008. Το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση του πρώην υπουργού και της συζύγου του περί αναίρεσης της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων με την οποία τους είχε επιβληθεί ποινή δύο ετών με τριετή αναστολή, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.
Οι ανώτατοι δικαστές, ύστερα από εισήγηση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ξένης Δημητρίου, έκριναν ότι η απόφαση καταδίκης του ζεύγους Παπαντωνίου είχε επαρκή και πλήρη αιτιολογία όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.
Οι έρευνες των αρχών ως προς τις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρώην υπουργού ξεκίνησαν όταν στη λίστα Λαγκάρντ εντοπίστηκε λογαριασμός της συζύγου του στην τράπεζα HSBC με ποσό περίπου 1,2 εκατ. ευρώ. Αμφότεροι μετρούν πάντως άλλη μία καταδίκη, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το 2009.
Κόλλια Ελευθερία
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετά τους Τραμπ και Πούτιν, σειρά για τον Σι έχει η επίσκεψη στον Κιμ Γιονγκ Ούν
- Εκλογές Περού: Η υποψήφια της ακροδεξιάς Φουτζιμόρι έχει προβάδισμα 4% ενόψει β΄ γύρου
- Ασφαλείς οι πτήσεις στην Ελλάδα – Δεν αναμένονται ελλείψεις καυσίμων
- Προσεκτική η Κάγια Κάλας εναντίον του Μπεν – Γκβιρ – Πολύ έντονη κριτική στην Κάλας από Ισπανίδα ευρωβουλευτή
- Ρεκόρ για τις κυψέλες μελισσών στην ΕΕ – Έφτασαν τα 9,4 εκατ.
- Η απονομή του Europa League στην Άστον Βίλα (vid, pics)
