Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχέδιο για την επιχειρηματικότητα παρουσίασε ο Κ.Μητσοτάκης

Σχέδιο για την επιχειρηματικότητα παρουσίασε ο Κ.Μητσοτάκης

Τον σχεδιασμό της ΝΔ και τις προτεραιότητές της για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας παρουσίασε από την Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη.

Τον σχεδιασμό της ΝΔ και τις προτεραιότητές της για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας παρουσίασε από την Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη.

Μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπονόμευση της υγιούς επιχειρηματικότητας, και σημείωσε πως στόχος της ΝΔ είναι η στήριξη της παραγωγής πλούτου από ιδιωτικές επενδύσεις.

Επισήμανε την ανάγκη ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος, με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις, αποκατάστασης συνθηκών πραγματικής ρευστότητας στην αγορά, μείωσης του διοικητικού βάρους για τις επιχειρήσεις με κάθετη απλοποίηση αδειοδοτικών εργασιών, διευκόλυνσης του επιχειρείν μέσα από την πλήρη αποσαφήνιση ζητημάτων για τις χρήσεις γης.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του συνόλου σχεδόν των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας, εξέφρασε την πεποίθηση πως η Θράκη μπορεί να γίνει όχι μόνο κέντρο για την προσέγγιση σημαντικών τουριστικών ροών, αλλά διαμετακομιστικό κέντρο και ενεργειακός κόμβος, σημειώνοντας πως για την πραγμάτωση όλων αυτών δεν απαιτείται ένα νέο στρατηγικό σχέδιο αλλά ορισμένες οριζόντιες πολιτικές και ιεράρχηση των συγκεκριμένων εξειδικευμένων έργων που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο Περιφέρειας.

Αναγνώρισε ως πολύ σημαντικούς τους κάθετους άξονες, επεσήμανε όμως πως για τον ίδιο, μετά και την πρωινή του επίσκεψη στο τελωνείο των Κήπων, «απόλυτη πρώτη προτεραιότητα είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης υποδομής» στον εν λόγω μεθοριακό σταθμό.

«Το τελωνείο δεν αφορά μόνο τη Θράκη, αφορά την Ελλάδα, αφορά την ίδια την Ευρώπη. Να υπάρξει μια διευκόλυνση του διασυνοριακού εμπορίου καθώς και των ροών επισκεπτών που μπορούν να έρθουν οδικώς, μέσα από μια μεγάλη σύγχρονη επένδυση η οποία μπορεί να γίνει μόνο σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Δεσμεύτηκα ήδη και στον περιφερειάρχη ότι είναι κάτι το οποίο θα μελετήσουμε. Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εμείς πιστεύουμε άρα έχουμε κάθε λόγο τέτοια έργα όσο είμαστε στην αντιπολίτευση να τα ωριμάζουμε, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να τρέξουν με την απαραίτητη ταχύτητα όταν έρθουμε στην κυβέρνηση» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024