Γυναικολόγος «διέγνωσε» δήθεν εγκυμοσύνη και υπέβαλε 40χρoνη σε άμβλωση
Tις ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας σε γυναικολόγο η οποία είπε σε πελάτισσά της ότι δήθεν κυοφορούσε και την υπέβαλε σε άμβλωση έναντι 800 ευρώ, επικύρωσε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Έξι μήνες αργότερα, η ίδια γυναικολόγος είπε ψευδώς στη 40χρονη ότι είναι και πάλι έγκυος.
Tις ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας σε γυναικολόγο η οποία είπε σε πελάτισσά της ότι δήθεν κυοφορούσε και την υπέβαλε σε άμβλωση έναντι 800 ευρώ, επικύρωσε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Τον Φεβρουάριο του 2007, 40χρονη μητέρα τριών παιδιών επισκέφθηκε την 62χρονη γυναικολόγο στο ιατρείο της στη Χαλκίδα, προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ Παπανικολάου. Η γυναικολόγος διαπίστωσε ότι η πελάτισσά της βρισκόταν στον δεύτερο μήνα κυήσεως και μάλιστα εμφάνιζε έναν πολύποδα.
Η 40χρόνη δεν επιθυμούσε άλλη εγκυμοσύνη και εξέφρασε την επιθυμία της να προβεί σε διακοπή της κυήσεως. Πράγματι, η γυναικολόγος έκανε την επέμβαση διακοπής της κύησης και αφαίρεσης του πολύποδα, λαμβάνοντας ως αμοιβή 800 ευρώ.
Όμως, έξι μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2007, η μητέρα των τριών παιδιών επισκέφθηκε εκ νέου τη γυναικολόγο, η οποία, αφού την εξέτασε, της είπε ότι ήταν και πάλι έγκυος. Η 40χρόνη εξέφρασε την απορία της, αφού είχε λάβει και όλες τις προφυλάξεις για να αποφύγει μια πιθανή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Παρ’ όλα αυτά, η γυναικολόγος τη διαβεβαίωνε ότι είναι έγκυος και την υπέβαλε σε υπερηχογράφημα, το οποίο και της το έδειξε. Στη συνέχεια, η γυναικολόγος κανόνισε ραντεβού στην πελάτισσά της για διακοπή της εγκυμοσύνης, έναντι 750 ευρώ.
Ωστόσο, μόλις ο σύζυγος της 40χρονης έμαθε ότι η γυναίκα του είναι και πάλι έγκυος, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι επισκέφθηκαν και άλλον γυναικολόγο, ο οποίος, αφού εξέτασε τη 40χρονη, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε εγκυμοσύνη.
Κατόπιν αυτών, από την Ασφάλεια Χαλκίδας προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα των 750 ευρώ και η 40χρονη επισκέφθηκε το ιατρείο της γυναικολόγου μαζί με τον σύζυγό της. Εκεί της ζήτησε να της δώσει έγγραφη βεβαίωση ότι είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για να απουσιάσει από την εργασία της.
Η γυναικολόγος τής έδωσε τη βεβαίωση, κατόπιν δόθηκε και η αμοιβή της και αμέσως συνελήφθη.
Η 62χρονη καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας σε φυλάκιση 29 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για απόπειρα απάτης και έκδοσης ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.
Άσκησε έφεση και το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας μείωσε την ποινή της σε φυλάκιση 13 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.
Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση και απέρριψε την αναίρεση της γυναικολόγου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Τζέιμς Μποντ δεν θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες πριν το 2028
- ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Η απόφαση του Αρείου Πάγου για υποκλοπές πλήττει τη Δημοκρατία
- Ο Κόντης ήταν μία μεταφυσική τιμωρία για τον Παναθηναϊκό
- Αγορές: Σε τεντωμένο σχοινί – Το ενεργειακό σοκ δεν έχει φανεί ακόμη
- Μεγάλο πλήγμα στον Παναθηναϊκό: Χάνει όλη τη σειρά με τη Βαλένθια ο Σλούκας!
- Μεταφορές χρημάτων, εκπτώσεις και πιστωτικές – Το Χ προσθέτει οικονομικές υπηρεσίες
- Λουτσέσκου μετά το Κύπελλο: «Είμαι συντετριμμένος – Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου»
- Συνεργασία του Δήμου Χανίων και Αυστραλιανής Κυβέρνησης ενόψει της 85ης επετείου της Μάχης της Κρήτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442