Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημοτικές εκλογές στην Κύπρο: Ανατροπές και υψηλή αποχή

Δημοτικές εκλογές στην Κύπρο: Ανατροπές και υψηλή αποχή

Η μεγάλη έκπληξη των δημοτικών εκλογών στην Κύπρο είναι η ανάδειξη του Νίκου Νικολαϊδη ως δημάρχου Λεμεσού με μόλις δέκα ψήφους διαφορά έναντι του Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος διεκδικούσε την δημαρχία για τρίτη θητεία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές έφθασε το 62,3% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σε σύγκριση με 69% το 2011.

Η μεγάλη έκπληξη των δημοτικών εκλογών στην Κύπρο είναι η ανάδειξη του Νίκου Νικολαϊδη ως δημάρχου Λεμεσού με μόλις δέκα ψήφους διαφορά έναντι του Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος διεκδικούσε την δημαρχία για τρίτη θητεία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές έφθασε το 62,3% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σε σύγκριση με 69% το 2011. Ειδικότερα, η προσέλευση στη Λευκωσία ήταν57,6%, στη Λεμεσό 56,2%, στην Αμμόχωστο 72,5%, στη Λάρνακα 72,3% και στην Πάφο 74%.

Συγκεκριμένα, στη Λεμεσό, ο Νίκος Νικολαϊδης εξασφάλισε ποσοστό 48.31% και 13.920 ψήφους και ο Ανδρέας Χρίστου ποσοστό 48,27% και 13.910 ψήφους.

Ο Νίκος Νικολαϊδης ευχαρίστησε τους δημότες για τη μεγάλη τιμή να τον εκλέξουν δήμαρχο Λεμεσού. Πρόκειται, είπε, για μια τεράστια ευθύνη και διαβεβαίωσε ότι μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συνεργάτες του «θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ανταποδώσει αυτή την τιμή».

Ο νέος δήμαρχος εξέφρασε την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του απερχόμενου δημάρχου, Ανδρέα Χρίστου, χαρακτηρίζοντάς τον «μεγάλο κεφάλαιο για τη Λεμεσό». Σημείωσε, ότι απλώς μέσα από την οριακή διαφορά η πόλη θεώρησε πως έπρεπε να δώσει και σε κάποιον άλλο την ευκαιρία.

Δήμαρχος Λευκωσίας επανεξελέγη για δεύτερη θητεία ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμπολίτες του που τον στήριξαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους κι όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τον υποστήριξαν. Αναφερόμενος στα πολύ ψηλά ποσοστά αποχής, είπε ότι οι ευθύνες δεν μπορεί να βαραίνουν τους πολίτες.

Ο κ. Γιωρκάτζης τόνισε ότι «από αύριο αρχίζει δουλειά για να καταστεί η Λευκωσία αυτό που της αξίζει και που θα κάνει όλους περήφανους και ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια των πολιτών».

Μετά από μία μάχη ψήφο με ψήφο, ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους είναι ο νέος Δήμαρχος Στροβόλου, επικρατώντας της Στέλλας Μισιαούλη.

Με νικητή τον Χαράλαμπο Πετρίδη, τελείωσε το «ντέρμπι» στον Δήμο Αγλαντζιάς, ο οποίος επικράτησε του πρώην Δημάρχου Κώστα Κόρτα.

Mε 23 ψήφους κέρδισε τη μάχη για τηνΑμμόχωστοο Αλέξης Γαλανός, ο οποίος κέρδισε τον Συμεών Ιωάννου, ανανεώνοντας τη θητεία του στη δημαρχία της πόλης.

Στη Λάρνακα ο Ανδρέας Βύρας είναι ο νέος Δήμαρχος, ενώ στην Πάφο ο Φαίδωνας Φαίδωνας ανανέωσε τη θητεία του ως Δήμαρχος της πόλης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024