Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο κόκκινο η ένταση στην Τουρκία μετά το δεύτερο μακελειό σε μία εβδομάδα

Στο κόκκινο η ένταση στην Τουρκία μετά το δεύτερο μακελειό σε μία εβδομάδα

Λάδι στην ήδη εκτός ελέγχου φωτιά στην Τουρκία ρίχνει η επίθεση στην Καισάρεια, δεύτερο μακελειό μέσα σε μία εβδομάδα μετά την Κωνσταντινούπολη. Οι τουρκικές Αρχές δείχνουν τους Κούρδους -με τον Ερντογάν να βλέπει τη χώρα «υπό συντονισμένη επίθεση»- και τις ανησυχίες για τυφλή στοχοποίηση κουρδικών ομάδων ενισχύει η έξοδος των Γκρίζων Λύκων στους δρόμους, που έσπασαν γραφεία του φιλοκουρδικού HDP στην Καισάρεια. Στους 14 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών.

Λάδι στην ήδη εκτός ελέγχου φωτιά στην Τουρκία ρίχνει η επίθεση στην Καισάρεια, δεύτερο μακελειό μέσα σε μία εβδομάδα μετά την Κωνσταντινούπολη. Ο αριθμός των νεκρών από τη νέα επίθεση έχει εν τω μεταξύ αυξηθεί σε 14, και οι τραυματίες βρίσκονται στους 55.

Οι τουρκικές Αρχές δείχνουν το κουρδικό ΡΚΚ -με τον Ερντογάν να βλέπει τη χώρα «υπό συντονισμένη επίθεση»- και τις ανησυχίες για τυφλή στοχοποίηση κουρδικών ομάδων ενισχύει η έξοδος των Γκρίζων Λύκων στους δρόμους, που έσπασαν γραφεία του φιλοκουρδικού HDP στην Καισάρεια.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τις φωτογραφίες που μετέδωσε το τουρκικό Dogan, «εθνικιστικές διαδηλωτές» στην Καισάρεια έκαναν έφοδο στα γραφεία του HDP στην πόλη που σημειώθηκε το μακελειό.

Στις φωτογραφίες, οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες του εθνικιστικού κόμματος MHP αλλά τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούσαν και για μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων.

Το ίδιο το φιλοκουρδικό κόμμα HDP ανέφερε από την πρώτη στιγμή σε ανακοίνωσή του πως «καταδικάζει στους υψηλότερους δυνατούς τόνους» την επίθεση αυτοκτονίας στην Καισάρεια.

Στόχος της επίθεσης ήταν ιδιωτικό αστικό λεωφορείο που μετέφερε τούρκους στρατιώτες, και η επίθεση έγινε με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά που πλησίασε το λεωφορείο ενώ ήταν σταματημένο.

Οι στρατιώτες ήταν καταδρομείς της Αεροπορίας και ήταν εξοδούχοι για το Σαββατοκύριακο από την κοντινή μονάδα που στεγάζει την Α’ αερομεταφερόμενη ταξιαρχία (μία από τις 27 της χώρας). Η ταξιαρχία συμμετέχει στις επιχειρήσεις εναντίον κουρδικών στόχων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024