Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμπλοκή του Πούτιν στο προεκλογικό χάκινγκ βλέπουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ

Εμπλοκή του Πούτιν στο προεκλογικό χάκινγκ βλέπουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ

Συνεχίζοντας την υπόθεση με τις εκτιμήσεις της CIA για «ρωσικό δάκτυλο» στο χάκινγκ στο Δημοκρατικό Κόμμα πριν τις εκλογές, το αμερικανικό κανάλι NBC επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους μυστικών υπηρεσιών οι οποίοι μιλούν για προσωπική καθοδήγηση από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αρχικό κίνητρο, υποστηρίζεται, ήταν η προσωπική βεντέτα του με την Κλίντον, στη συνέχεια όμως η επίθεση εξελίχθηκε σε εκστρατεία υπονόμευσης του αμερικανικού πολιτικού συστήματος.

Συνεχίζοντας την υπόθεση με τις εκτιμήσεις της CIA για «ρωσικό δάκτυλο» στο χάκινγκ στο Δημοκρατικό Κόμμα πριν τις εκλογές, το αμερικανικό κανάλι NBC επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους μυστικών υπηρεσιών οι οποίοι μιλούν για προσωπική καθοδήγηση από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αρχικό κίνητρο, υποστηρίζεται, ήταν η προσωπική βεντέτα του με την Κλίντον, στη συνέχεια όμως η επίθεση εξελίχθηκε σε εκστρατεία υπονόμευσης του αμερικανικού πολιτικού συστήματος.

Το αμερικανικό κανάλι επικαλείται δύο υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους από υπηρεσίες πληροφοριών. Σύμφωνα με αυτούς, ο ρώσος πρόεδρος καθοδήγησε προσωπικά το πώς θα χρησιμοποιούνταν τα έγγραφα που είχαν υποκλαπεί από στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μετά το χάκινγκ στο Δημοκρατικό Κόμμα, είχαν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο επικοινωνίες και του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον, Τζον Ποντέστα. Ο ίδιος ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε, προς το τέλος της εκστρατείας, μιλήσει για «ρωσικό δάκτυλο» και την περασμένη Παρασκευή επανήλθε η Washington Post, η οποία μιλούσε για έκθεση της CIA με το ίδιο συμπέρασμα.

Ακόμη και η ηγεσία των ρεπουμπλικανών βουλευτών και γερουστιαστών έχει ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής σχετικής έρευνας. Ωστόσο, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε ως «γελοίες και συνωμοσιολογικές» τις κατηγορίες, γραμμή που κράτησε στη συνέχεια και η Μόσχα (το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τις είχε απορρίψει ως προϊόν «μπανάλ ενδοαμερικανικής διαμάχης»).

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους που επικαλείται το NBC, η εκτίμηση είναι πως το κίνητρο του Πούτιν ήταν αρχικά η προσωπική του έχθρα με την Χίλαρι Κλίντον επειδή όταν ήταν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε αμφισβητήσει τις ρωσικές προεδρικές εκλογές του 2011.

Στη συνέχεια ωστόσο, σύμφωνα με την εκτίμηση, το Κρεμλίνο θεωρείται ότι διεύρυνε την εκστρατεία με στόχο να παρουσιαστεί εν γένει ως διεφθαρμένο το αμερικανικό πολιτικό σύστημα και να αποδυναμωθεί η εικόνα του, και κατ’ επέκταση η «ηγεμονική θέση των ΗΠΑ», στα μάτια των συμμάχων της Ουάσινγκτον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024