Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετά το... κράξιμο, ο δήμος της Ρώμης ρετουσάρει το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μετά το… κράξιμο, ο δήμος της Ρώμης ρετουσάρει το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Οι Ιταλοί μπορεί να υπερηφανεύονται στο εξωτερικό ότι η χώρα τους είναι η πιο όμορφη του κόσμου (κάτι όχι εντελώς ακατανόητο) αλλά στο εσωτερικό η κάθε περιοχή βρίσκεται σε αιώνιο ανταγωνισμό ομορφιάς με τις υπόλοιπες. Θύμα φαίνεται ότι έπεσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ρώμης, το οποίο «αναδείχθηκε» στα κοινωνικά δίκτυα το ασχημότερο της Ιταλίας. Έτσι, ο δήμος ανέλαβε δράση και προχώρησε σε... ρετουσάρισμα...

Οι Ιταλοί μπορεί να υπερηφανεύονται στο εξωτερικό ότι η χώρα τους είναι η πιο όμορφη του κόσμου (κάτι όχι εντελώς ακατανόητο) αλλά στο εσωτερικό η κάθε περιοχή βρίσκεται σε αιώνιο ανταγωνισμό ομορφιάς με τις υπόλοιπες.

Θύμα φαίνεται ότι αυτή τη φορά έπεσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ρώμης -και ο δήμος… ανέλαβε δράση.

Το δέντρο άναψε στις αρχές Δεκεμβρίου αλλά γρήγορα έγινε γνωστό σε κάθε άκρη της ιταλικής χερσονήσου. Γιατί; Επειδή ένα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα το συνέκρινε με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στις άλλες ιταλικές πόλεις και κατέληγε στο ότι είναι το ασχημότερο της Ιταλίας.

Τα υπόλοιπα δέντρα στο βίντεο με την ειδυλλιακή μουσική εμφανίζονταν λαμπερά και στολισμένα με φινέτσα. Μέχρι που το βίντεο έφτανε στην πρωτεύουσα, η μουσική «ξεφούσκωνε» και το δέντρο στην Πιάτσα Βενέτσια φαινόταν τουλάχιστον μίζερο.

Το βίντεο διαδόθηκε από ομάδα στο Facebook που επισημαίνει τα σοβαρά και τα λιγότερο σοβαρά προβλήματα της Αιώνιας Πόλης (ο εύγλωττος τίτλος της σελίδας είναι «Η Ρώμη είναι Απαίσια»).

Ο δήμος της Ρώμης όμως δεν μπορούσε να το αφήσει έτσι. Την Τετάρτη παρενέβη με «προσθήκες» στο διάκοσμο του δέντρου: Διαφορετικό αστέρι και επιπλέον σειρές από φωτάκια.

Την ανανέωση μάλιστα ανακοίνωσε θριαμβευτικά η δήμαρχος Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι (του κινήματος Μ5S του Μπέπε Γκρίλο) στο Facebook γράφοντας: « Οι Ρωμαίοι θέλουν στην πιάτσα Βενέτσια ένα πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και θα το έχουν».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024