Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από τη Συρία προερχόταν ένας από τους βομβιστές στην Κωνσταντινούπολη

Από τη Συρία προερχόταν ένας από τους βομβιστές στην Κωνσταντινούπολη

Ο ένας εκ των δύο βομβιστών που αιματοκύλισαν το Σάββατο την Κωνσταντινούπολη προερχόταν από την Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σαράντα τέσσερις νεκροί, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί, και περισσότεροι από 150 τραυματίες είναι ο απολογισμός της διπλής βομβιστικής επίθεσης -την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η κουρδική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK).

Ο ένας εκ των δύο βομβιστών που αιματοκύλισαν το Σάββατο την Κωνσταντινούπολη προερχόταν από την Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σαράντα τέσσερις νεκροί, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί, και περισσότεροι από 150 τραυματίες είναι ο απολογισμός της διπλής βομβιστικής επίθεσης με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει 568 ανθρώπους ως υπόπτους για διασυνδέσεις με την αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), σύμφωνα το υπουργείο Εσωτερικών -ανάμεσα τους στελέχη του κουρδικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Η κουρδική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Ντολμάμπαχτσε και Μάτσκα, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ. Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη με στόχο λεωφορείο της αστυνομίας για να μετατραπεί το σημείο σε λουτρό αίματος και ακολούθησε επίθεση αυτοκτονίας σε κοντινό σημείο.

Η πρώτη και ισχυρότερη έκρηξη σημειώθηκε στις 22.30 τοπική ώρα του Σαββάτου (21.30 ώρα Ελλάδος) κοντά σε θύρα του παρακείμενου γηπέδου Vodafone Arena της Μπεσίκτας, από την οποία είχαν αποχωρήσει περίπου μία μισή ώρα νωρίτερα και αφού είχε τελειώσει ο αγώνας οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας Μπούρσασπορ.

Στόχος ήταν λεωφορείο της αστυνομίας με δυνάμεις της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών (ΜΑΤ). Ο απολογισμός έχει ανέλθει σε 38 νεκρούς, εκ των οποίων οι 30 αστυνομικοί. Από τους 155 τραυματίες, οι 14 νοσηλεύονται στην εντατική.

H δεύτερη έκρηξη ακολούθησε ελάχιστα λεπτά αργότερα σε κοντινό πάρκο, στη συνοικία Μάτσκα, και αποδίδεται σε βομβιστή αυτοκτονίας τον οποίον είχαν περικυκλώσει οι αστυνομικές δυνάμεις.

H στιγμή της έκρηξης όπως κατεγράφη σε ερασιτεχνικό βίντεο:

Βίντεο από το σημείο αμέσως μετά την επίθεση:

Save

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024