Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελεσίγραφο υπουργείου Εργασίας για Καρυπίδης ΑΒΕΕ

Τελεσίγραφο υπουργείου Εργασίας για Καρυπίδης ΑΒΕΕ

Στην τελευταία προσπάθεια συμφιλίωσης, δεδομένου ότι «τα όρια ανοχής του υπουργείου έχουν ήδη εξαντληθεί» καλεί το υπουργείο Εργασίας τη διοίκηση της Καρυπίδης ΑΕΒΕ την Τετάρτη. Με μια σκληρή ανακοίνωση το υπουργείο κατηγορεί τη διοίκηση της εταιρείας ότι αγνοώντας τις νόμιμες και θεσμικές λειτουργίες του κράτους και της κοινωνίας, «προτιμά να προσπαθεί να “λύσει” τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τα χρέη της προς τους εργαζομένους με εκβιασμούς σε βάρος τους».

Η προστασία των θέσεων εργασίας και η αποπληρωμή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων της εταιρείας «Καρυπίδης ΑΒΕΕ» προς τους εργαζόμενους, ως προϋπόθεση για την όποια μεταβολή στο επιχειρηματικό σχήμα, παραμένει αταλάντευτη θέση του υπουργείου Εργασίας, το οποίο απευθύνει κάλεσμα στους υπεύθυνους της εταιρείας να προσέλθουν στο συμφιλιωτικό διάλογο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εργασίας, «για μία ακόμη φορά, η εταιρεία φαίνεται να αγνοεί τις νόμιμες και θεσμικές λειτουργίες του κράτους και της κοινωνίας. Προτιμά να προσπαθεί να “λύσει” τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τα χρέη της προς τους εργαζομένους με εκβιασμούς σε βάρος τους.»

» Για μία ακόμη φορά, ειδοποίησε ότι δεν θα προσέλθει στην αυριανή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Κατά συνέπεια, η συνάντηση αυτή αναβάλλεται και για τελευταία φορά ορίζεται, κατόπιν εκ νέου αιτήματος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), για την ερχόμενη Τετάρτη 21-12-2016 και ώρα 14:00 μμ στον 4ο όροφο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

«Τονίζουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία προσπάθεια συμφιλίωσης, δεδομένου ότι, όπως έχουμε ενημερώσει, τα όρια ανοχής του υπουργείου έχουν ήδη εξαντληθεί» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

Και προσθέτει: «Παρεμπιπτόντως, θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε τα ενδιαφερόμενα μέρη για τα παρακάτω:

1. Η μείωση των ήδη οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών, συνιστά παραίτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και όπως προβλέπεται από αναγκαστικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, δεν επιτρέπεται έστω και με συμφωνία καθώς αυτή θα καταστεί άκυρη.

2. Οποιαδήποτε πρόταση μείωσης μισθών μέσω τροποποίησης των ατομικών συμβάσεων καταστρατηγεί μεταξύ των άλλων τις διατάξεις του Π.Δ. 240/2006

3. Οποιαδήποτε συμφωνία εμπορικού χαρακτήρα (π.χ. δικαιόχρηση) αποβλέπει μόνο σε εμπορικούς σκοπούς και δεν μπορεί να περιλαμβάνει μέτρα που έχουν επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις.»

«Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούμε τους υπευθύνους της εταιρείας να σταματήσουν τις περιοδείες στα καταστήματα της εταιρείας και τους εκβιασμούς τύπου «διαβούλευσης» με τους εργαζόμενους για όλα τα παραπάνω, να προσέλθουν στον συμφιλιωτικό διάλογο και επίσης καλούμε τους εργαζόμενους να μην ενδώσουν σε κανένα είδους εκβιασμό» τονίζει το υπουργείο Εργασίας και καταλήγει:

«Αταλάντευτη θέση του Υπουργείου παραμένει η προστασία των θέσεων εργασίας και η αποπληρωμή ΟΛΩΝ των οφειλομένων δεδουλευμένων της εταιρείας προς τους εργαζόμενους ως προϋπόθεση για την όποια μεταβολή στο επιχειρηματικό σχήμα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024