Με το υπερταμείο συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς
Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης και οι σημερινές συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών, στις οποίες συζητήθηκαν εκτός των άλλων, η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας καθώς και το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης και οι σημερινές συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών, στις οποίες συζητήθηκαν εκτός των άλλων, η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας καθώς και το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, υπήρξε αρκετά μεγάλη σύγκλιση για τα χρηματοοικονομικά θέματα και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ενώ προχωράει και το θέμα της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών.
Τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο των αυριανών συναντήσεων με τους εκπροσώπους των Θεσμών, θα είναι αγορές προϊόντων και η ενέργεια.
Οι διαβουλεύσεις των επικεφαλής των θεσμών με την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα ξεκίνησαν χθες Τρίτη με ανοικτή όμως την ημερομηνία αναχώρησής τους από την Αθήνα.
«Ηταν η πρώτη οργανωτική συνάντηση, αρκετές συναντήσεις οργανώθηκαν και σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο επικεφαλής. Δεν έχουμε ορίσει ημερομηνία τέλους» ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας.
Λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού το οποίο η κυβέρνηση παρουσιάζει «σχεδόν οριστικοποιημένο».
Ανοικτά ωστόσο παραμένουν τρία θέματα και συγκεκριμένα ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζεται το επιτόκιο που θα επιβάλλεται στις ρυθμίσεις των οφειλών, η προσαρμογή των εγγυήσεων με βάση τη συμφωνία που θα επιτευχθεί και η αντιμετώπιση των οφειλών προς το Δημόσιο.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο να «κουρεύονται» οι οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά υποστηρίζει πως αν στο κούρεμα ενταχθούν οι συγκεκριμένες οφειλές, αντίστοιχη μεταχείριση θα πρέπει να έχουν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες. Δηλαδή να προβλέπεται αντίστοιχο «κούρεμα» και στο κεφάλαιο των οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις προς τα πιστωτικά ιδρύματα.
Αργότερα το απόγευμα εκπρόσωποι των δανειστών και κυβέρνηση θα συζητήσουν για το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Επί της ουσίας, όμως, τα μεγάλα θέματα της αξιολόγησης είναι τα εργασιακά που παραμένουν ορθάνοικτα και θα εξεταστούν τις αμέσως επόμενες μέρες, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων Τσακαλώτου με τους δανειστές πιθανόν να εξεταστούν, μετά και τις συζητήσεις του Πρωθυπουργού σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, και τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα των ετών 2018 -2020, καθώς το ΔΝΤ θέλει να επιβάλει τη δική του ατζέντα.
Αύριο, Πέμπτη, στις 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εντοπίστηκε στην Κυψέλη 13χρονη που είχε εξαφανιστεί – Συνελήφθησαν 3 νεαροί από την Αίγυπτο
- Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου ένα ακόμη sold out: Πόσα εισιτήρια απέμειναν για το παιχνίδι με τον Βόλο
- Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας
- «Φοβάμαι να σας πω…» – Αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο 22χρονων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
- Σοκ στην Βρετανία: Πρώην πολιτικός δηλώνει ένοχος για 48 κατηγορίες – Νάρκωνε και βίαζε την πρώην σύζυγό του
- Πώς οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο μέσα σε δύο λεπτά: Ελικόπτερα, χαμηλές πτήσεις και πυρά στο Καράκας