Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ της Πειραιώς ζήτησε ο SSM

Αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ της Πειραιώς ζήτησε ο SSM

Προς έκτακτη γενική συνέλευση οδεύει κατα πάσα πιθανότητα η Τράπεζα Πειραιώς μετά την παρέμβαση του SSM στη διαδικασία ανάδειξης νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Προς έκτακτη γενική συνέλευση οδεύει κατα πάσα πιθανότητα η Τράπεζα Πειραιώς μετά την παρέμβαση του SSM στη διαδικασία ανάδειξης νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Ο εποπτικός βραχίονας της ΕΚΤ απέστειλε επιστολή στο διοικητικό συμβουλιο της Τράπεζας Πειραιώς με την οποία ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης που βρισκόταν σε εξέλιξη απο το μεσημέρι της Τετάρτης για το διορισμό του νέου CEO του ομίλου.

Υποψήφιοι για τη θέση ήταν ο Ανθιμος Θωμόπουλος, τον οποίο στήριζε η πλευρά του βασικού μετόχου της τράπεζας Τζον Πoλσον και ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος ηταν επιλογή των παραδοσιακών μετόχων της τράπεζας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, στην οποία θα… αναμετρηθούν οι δυο πλευρές.

Κύκλοι της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης εξέφρσαν την έκπληξή τους σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις στην επιλογή του διευθύνοντος της Τράπεζας Πειραιώς και την εμπλοκή που παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ είχαν δοθεί οι διαβεβαιώσεις από όλες τις πλευρές ότι έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για τις σημερινές εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα τονίζουν ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την θέση που έχει διατυπωθεί από την κυβέρνηση ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών είναι προβληματικό και πρέπει να τροποποιηθεί.

Άγης Μάρκου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024