Γεωργιάδης: Θέλω να ψηφίσω το κοινωνικό μέρισμα, αλλά…
«Προσωπικά θέλω να την ψηφίσω, γιατί αυτά τα χρήματα τα χρειάζονται όσοι θα τα πάρουν και ακόμα περισσότεροι, αλλά δεν ξέρω, σήμερα θα αποφασίσει το κόμμα» δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης για την «13η σύνταξη» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.
«Προσωπικά θέλω να την ψηφίσω, γιατί αυτά τα χρήματα τα χρειάζονται όσοι θα τα πάρουν και ακόμα περισσότεροι, αλλά δεν ξέρω, σήμερα θα αποφασίσει το κόμμα» δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης για την «13η σύνταξη» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο», ο Αδωνις Γεωργιάδης επισήμανε: «Η συμφωνία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση προβλέπει την παροχή κοινωνικού μερίσματος αλλά υπό προϋποθέσεις και αφού πιστοποιηθεί το πλεόνασμα από τη Eurostat».
Συμπλήρωσε πως η μονομερής κίνηση του πρωθυπουργού υποδηλώνει καταπάτηση αυτής της συμφωνίας.
«Είχε Eurogroup τη Δευτέρα. Γιατί δεν ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και εκτίμησε ότι αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει αρνητικά τη διαπραγμάτευση.
Ερωτηθείς για το εάν θα ψηφίσει την τροπολογία που προβλέπει την παροχή του μερίσματος, απάντησε: «Προσωπικά θέλω να την ψηφίσω γιατί αυτά τα χρήματα τα χρειάζονται όσοι θα τα πάρουν και ακόμα περισσότεροι, αλλά δεν ξέρω σήμερα θα αποφασίσει το κόμμα».
Αναφερόμενος στο εάν θα στηθούν τελικά πρόωρες κάλπες, σχολίασε, μεταξύ άλλων: «Άκουσα τον πρωθυπουργό στη Βουλή (σσ. το Σαββάτο) να λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε. Χθες ο κ. Τσακαλώτος είπε θα βάλουμε νερό στο κρασί μας, αρκεί να πετύχουμε έναν έντιμο συμβιβασμό. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση».
Συμπλήρωσε ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να μείνει πρωθυπουργός μέχρι το 2019, αλλά εκτίμησε ότι είναι αδύνατο να αντέξει η κυβέρνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, κυρίως γιατί θα πρέπει να ψηφιστούν επαχθή μέτρα.
Ερωτηθείς τέλος για τις συλλογικές συμβάσεις, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι στη φάση που βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία, υποστηρίζει τις επιχειρισιακές συμβάσεις, ως αποτέλεσμα συμφωνίας σωματείου – εργοδότη, ώστε να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Ο πόλεμος εξελίσσεται «πολύ γρήγορα» και «όλα πάνε πολύ καλά, δηλώνει ο Τραμπ
- Λεσόρ: «Τους ευχαριστώ όλους για τη στήριξη – Τώρα που θα πάω στο σπίτι θα το διασκεδάσω λίγο»
- Αμερικανικό αεροπλάνο με έξι επιβαίνοντες έχει πέσει σε έρημο στο δυτικό Ιράκ – Πως έγινε το ατύχημα
- Ο Ντίλιαν δίνει την κυβέρνηση για το σκάνδαλο υποκλοπών: Παρέχουμε τεχνολογία μόνο σε κυβερνήσεις και αρχές επιβολής του νόμου
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: «Μην το παίξετε ότι είστε ήρωες»
- Αταμάν: «Ο Λεσόρ μας έδωσε ισορροπία»

