Απέχουν οι συμβολαιογράφοι από τους πλειστηριασμούς
Απέχουν και πάλι οι συμβολαιογράφοι από τη διενέργεια πλειστηριασμών, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία επισημαίνει ότι κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ.
Κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα.
Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.
Η Συντονιστική Επιτροπή τονίζει ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίων των συμβολαιογράφων, υπαλλήλων του πλειστηριασμού, μεθοδευμένες σε πολλές περιπτώσεις καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας.
Προσθέτει ότι οι πλειστηριασμοί που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα και θα διενεργηθούν και αυτή την Τετάρτη, μετά από σχετική άδεια των θεσμικών οργάνων μας, δεν αφορούσαν και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση πλειστηριασμούς κατοικιών με επισπεύδοντες Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ.
Παράλληλα ζητεί από την Πολιτεία τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων διατάξεων οι οποίες παρέχοντας καθολική προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας θα διασφαλίζουν τη διεξαγωγής των πλειστηριασμών, απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλότητα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- «Κοινωνία Ώρα MEGA»: Σταθερό ραντεβού με την ενημέρωση και το καλοκαίρι
- Διευκόλυνση πρόσβασης σε παραλίες για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες από τον Δήμο Παγγαίου
- Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Ποιος είναι ο φορ που θέλει η Λιόν για τη θέση του Γιάρεμτσουκ (vid)
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)










![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442