Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κατατέθηκε η ρύθμιση για την εφάπαξ ενίσχυση συνταξιούχων

Κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων. Η ρύθμιση, που υπογράφεται από Αχτσιόγλου, Τσακαλώτο και Πετρόπουλο, θα ψηφιστεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων. Η ρύθμιση, που υπογράφεται από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο, θα ψηφιστεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

«Λόγω των εκτεταμένων εισοδηματικών περικοπών που πραγματοποιήθηκαν στα εισοδήματα των συνταξιούχων τα τελευταία επτά έτη, κρίνεται αναγκαία η στήριξη της ευαίσθητης αυτής κοινωνικής κατηγορίας μέσω της παροχής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.

Διευκρινίζεται ότι η ενίσχυση αυτή θα καταβληθεί από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αποκλειστικά για το έτος 2016 σε όσους το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2016 είναι μικρότερο ή ίσο του ποσού των 850 ευρώ.

Το ποσό που θα καταβληθεί δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 300 ευρώ.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές, καθώς και αυτοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο εξέφρασαν επιμέρους ενστάσεις σε ορισμένες διατάξεις, τις οποίες χαρακτήρισαν αναποτελεσματικές και αποσπασματικές, αλλά και αντιρρήσεις ως προς τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων εξέφρασαν τη διαφωνία τους, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για επιδόματα ψίχουλα και προσπάθεια κοροϊδίας και αποπροσανατολισμού των χαμηλοσυνταξιούχων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ενόψει των νέων περικοπών που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024