Την πεποίθησή του ότι «η δύναμη που διαθέτει ο αιγυπτιακός λαός θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τις δύσκολες αυτές ώρες και να βγει νικητής» εκφράζει προς τους Αιγυπτίους ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής, με αφορμή την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε δίπλα στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

«Για άλλη μία φορά, η τρομοκρατία προσπαθεί να επιβιώσει στην Αίγυπτο, αλλά δεν θα το καταφέρει. Ο αιγυπτιακός λαός, υπό τη σοφή ηγεσία του, έχει καταλάβει πλέον καλά το σχέδιο των απάνθρωπων, και η κάθε τους προσπάθεια πέφτει στο κενό» τονίζει ο πρόεδρος της «Μητέρας των εν Καΐρω ελληνικών σωματείων».

«Την Παρασκευή (ημέρα προσευχής των μουσουλμάνων) κτύπησαν κοντά σε τζαμί, σήμερα Κυριακή (ημέρα προσευχής των Χριστιανών) κτύπησαν εκκλησία, όλα αυτά μοιάζουν για εμάς που ζούμε εδώ, πράξεις απελπισίας, καθώς βλέπουν το τέλος τους να έρχεται.

»Μπορεί να θρηνούμε θύματα, αλλά είναι προφανές πως βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου διεθνώς με την τρομοκρατία και φυσικά θα υπάρχουν θύματα, μόνο που έτσι ο πόνος που μάς προκαλούν μετατρέπεται σε πείσμα να είμαστε ενωμένοι για να τούς αντιμετωπίσουμε.

»Με πολύ λοιπόν πόνο, η ελληνική παροικία στο Κάιρο και ολόκληρη την Αίγυπτο εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα φονικά κτυπήματα των δολοφόνων, στέκεται μαζί με τους Αιγύπτιους αδελφούς μας Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, εκφράζοντας τα βαθιά συλλυπητήριά μας, αλλά και την εμπιστοσύνη μας στη δύναμη του ιστορικού αιγυπτιακού λαού να ξεπερνά τις δύσκολες στιγμές και να βγαίνει νικητής» αναφέρει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο