Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσικές επιδρομές οδηγούν την ISIS σε υποχώρηση από την Παλμύρα
Η ISIS είχε καταλάβει την Παλμύρα τον Μάιο του 2015 και τελικά εκδιώχθηκε τον Μάρτιο του 2016, αλλά εισέβαλε ξανά την Πέμπτη

Ρωσικές επιδρομές οδηγούν την ISIS σε υποχώρηση από την Παλμύρα

Τόσο η Μόσχα όσο και οργανώσεις που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη συριακή σύρραξη αναφέρουν πως οι τζιχαντιστές που είχαν επιστρέψει στην ISIS οδηγήθηκαν σε υποχώρηση μετά από ρωσικές επιδρομές και επιχείρηση του συριακού στρατού. Οι μαχητές της ISIS έχουν εκδιωχθεί στις παρυφές της πόλης, σύμφωνα με τις αναφορές, όπου οι μάχες συνεχίζονταν.

Τόσο η Μόσχα όσο και οργανώσεις που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη συριακή σύρραξη αναφέρουν πως οι τζιχαντιστές που είχαν επιστρέψει στην ISIS οδηγήθηκαν σε υποχώρηση μετά από ρωσικές επιδρομές και επιχείρηση του συριακού στρατού.

Οι μαχητές της ISIS έχουν εκδιωχθεί στις παρυφές της πόλης, σύμφωνα με τις αναφορές, όπου οι μάχες συνεχίζονταν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε το πρωί της Κυριακής πως προχώρησε σε 64 αεροπορικά πλήγματα στην περιοχή, εξοντώνοντας «πάνω από 300 μαχητές». Με την ρωσική υποστήριξη, ανέφερε η Μόσχα, οι συριακές δυνάμεις εκδίωξαν την ISIS στις παρυφές της πόλης.

Ανάλογες ήταν και οι ξεχωριστές αναφορές από την ανεξάρτητη οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο», που συλλέγει πληροφορίες από τη Συρία. «Οι σφοδροί βομβαρδισμοί της ρωσικής αεροπορίας στη διάρκεια της νύχτας εναντίον της Παλμύρας ανάγκασαν τους τζιχαντιστές του ΙΚ να αποσυρθούν σήμερα τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά την είσοδό τους στην πόλη», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Το Παρατηρητήριο επίσης μίλησε για «μεγάλο αριθμό» νεκρών μαχητών της ISIS, χωρίς όμως να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία.

Η ISIS είχε καταλάβει την Παλμύρα τον Μάιο του 2015 και τελικά εκδιώχθηκε τον Μάρτιο του 2016, σε επιχειρήσεις που βασίστηκαν σε ρωσικά αεροπορικά πλήγματα. Την Πέμπτη, οι τζιχαντιστές εισέβαλαν ξανά στην πόλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024